Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Burgemeester Jansenplein ziet er over enkele maanden heel anders uit

Door Majorie Nijbroek 21 januari 2020

Sinds afgelopen week het nieuwe parkeerterrein Kloosterhof in gebruik is genomen, kun je niet meer parkeren op het Burgemeester Jansenplein. Dat maakt de weg vrij voor de aanleg van het nieuwe evenemententerrein.

Met de opening van parkeerterrein Kloosterhof is de eerste fase van de werkzaamheden aan de Deldenerstraat (en kruispunt Thiemsbrug) afgerond.

Dit is er gebeurd

Extra rijstroken geven toegang tot het nieuwe parkeerterrein. Ook de rijbaan, het fietspad én de riolering zijn aangepakt. Begin december is de Deldenerstraat weer geopend voor verkeer. Alleen de afslag naar parkeerterrein Kloosterhof was nog afgesloten. Die is sinds donderdag ook open. Het terrein moet nog wel worden aangeplant (dat gebeurt in februari) en de oplaadpalen voor elektrische voertuigen worden nog geplaatst.

Autovrij

Nu het nieuwe parkeerterrein is opengesteld is, is parkeren op het Burgemeester Jansenplein verleden tijd. Dit deel van de binnenstad is nu ook autovrij. Daarom kan nu worden begonnen met de aanleg van het nieuwe evenementenplein. En we zien volop bedrijvigheid op het plein.

Horecawand

De oude panden die je nu nog ziet staan – waar je vroeger speelgoedwinkel Mickey vond – worden gesloopt. Dat gebeurt waarschijnlijk nog dit eerste kwartaal. Daar komt de horecawand voor terug. Wanneer dat is? “In de loop van 2020/2021”, zegt een woordvoerder van de gemeente. We schreven een tijdje terug al dat restaurant De Beren een groot deel van de horeca invult.

Het plein ken je over enkele maanden ook niet meer terug. Het wordt ingericht zoals de Enschedesestraat; dus met warmrode stenen en groen. Het evenementenplein moet rond mei/juni klaar zijn, zo verwacht de gemeente.

Lees ook:

parkeerterrein Kloosterhof

Vanaf deze datum kun je je auto kwijt op parkeerterrein Kloosterhof

Het zal je niet zijn ontgaan. Er wordt al een tijdje gewerkt aan het nieuwe parkeerterrein in de bin...
De Beren

Restaurant De Beren komt naar Hengelo en op deze plek komt het te zitten

We hebben Beren-nieuws. Nee, er is niets aan de hand met de bekende beren op de markt. Wat er wel sp...
stadskantoor

Overdracht stadskantoor en stadhuis; gemeente krijgt sleutels (terug)

Na een bouwtijd van ruim twee jaar zijn vrijdag het nieuwe stadskantoor en het gerenoveerde stadhuis...

Meer over

Gemeente

adv.