Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Uit eten of terrasje pakken in Hengelo: zo ziet dat er vanaf 1 juni uit

Door Majorie Nijbroek 20 mei 2020

Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur gaat de Hengelose horeca weer open! Feestcafés, clubs en discotheken moeten nog even geduld hebben, maar we kunnen wél weer uit eten en naar het café en het terras.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Dertig man

In de kroegen en restaurants is binnen plek voor dertig man, exclusief personeel. Iedereen moet aan een tafel zitten met onderling anderhalve meter afstand. Dat laatste geldt niet voor mensen die een huishouden vormen: die mogen wel gewoon bij elkaar zitten.

foto: Paviljoen de Ontmoeting

Een rondje horeca

Dertig mensen binnen, dat is niet heel veel. Enkele reacties van Hengelose ondernemers. Hoe pakken ze het aan? Zo doet Umami Hengelo het: “We hebben voor de maand juni twee shifts. De eerste shift is vanaf 17.00 uur en dan is de tafel beschikbaar tot 19.45 uur. De tweede shift begint om 20.00 uur tot de zaak sluit”, horen we. Grand Café De Twee Wezen gaat werken met drie tijdvakken voor lunch en drie tijdstippen voor het diner. Grieks Restaurant Delphi kiest ook voor drie ploegen. De Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal draait de komende zomermaanden geen lunch, alleen diner en gaat met twee tijdvakken werken. Wil je Mexicaans eten bij restaurant Caballeros? Dan heb je bij het reserveren keuze uit twee tijdvakken.

Terras

Wil je liever een terrasje pakken? Dan zijn er twee regels: iedereen moet aan een tafel zitten en er moet onderling anderhalve meter afstand zijn, tenzij je onderdeel uitmaakt van hetzelfde huishouden. De limiet is afhankelijk van hoe groot het terras is. Hoe groter het terras, hoe meer Hengeloërs een tafeltje kunnen bemachtigen. Reserveren is niet nodig.

Anderhalve meter in de horeca

Ondanks de versoepelde maatregelen moeten we nog steeds zoveel mogelijk anderhalve meter afstand houden. Maar hoe zit dat dan met het horecapersoneel? Moeten ze echt van zo’n afstand jouw drankje naar je toe gooien? Volgens het protocol van de Koninklijke Horeca Nederland mag de bediening deze regel even links laten liggen bij het serveren van eten en drinken. Ook als ze je bestelling opnemen of afruimen.

Reserveren en controlegesprek

Gasten moeten vooraf reserveren. Maar dan ben je er nog niet… Bij binnenkomst moet je eerst je handen wassen. Je kunt ook desinfecterende gel gebruiken. Daarna is er door het personeel een controlegesprek. Verwacht vragen als: heb je de afgelopen 24 uur last gehad van hoesten, koorts of benauwdheidsklachten? Of heeft een huisgenoot hier last van gehad? Bij griep of verkoudheidsklachten mag een restaurant of kroeg jou weer buitenzetten.

Toilet

Wil je even naar het toilet? Dat wordt een uitdaging. Eerst moet worden gecheckt of het maximum aantal mensen binnen niet wordt overschreden. Daarna stelt het personeel wat vragen om te checken of je klachten hebt. Alles oké? Dan mag je naar binnen om gebruik te maken van het toilet.

Als gasten vertrekken

Als gasten weg zijn worden de menukaart, stoelen en tafels grondig gereinigd door het personeel. Daarna is het weer tijd voor de volgende gasten die gereserveerd hebben.

Lees ook

centrum Hengelo

Dit missen jullie het meest in Hengelo tijdens de coronacrisis

Stap voor stap gaat Nederland weer van het slot. Maar we hebben een hoop moeten missen de afgelopen ...

Visite, oppassen of ander bezoek: dit zijn de regels in coronatijd

Kappers mogen weer aan het werk, basisschoolleerlingen gaan naar school en zo zijn er met ingang van...

Bij deze Hengelose eetgelegenheden heb je afhaal- en bezorgservice vanwege de coronamaatregelen

Alle horecagelegenheden in Hengelo en de rest van Nederland zijn gesloten vanwege het coronavirus. G...

Bij deze restaurants kun je vanaf vrijdag ook afhalen/laten bezorgen

Mis je het terrasje pakken of een hapje eten bij een leuk restaurant in Hengelo? We moeten nog even ...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.