Terrasje pakken in Hengelo: dit zijn de do’s en don’ts

Door Majorie Nijbroek 19 april 2019

Yes! Het wordt deze week heerlijk weer en dus gaan we met z’n allen weer de Hengelose terrassen bestormen. Let wel op: een terrasbezoek kan irritatie veroorzaken. Om dit te voorkomen hebben wij de belangrijkste regels voor jullie op een rij gezet, zodat het gezellig blijft.

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Roken op het terras

via GIPHY

Een sigaret opsteken op het terras: het blijft een beetje een grijs gebied. We gunnen iedereen een fijne tijd in het zonnetje maar als je net geniet van een lekkere lunch is het niet zo fijn om in de rook te zitten. Als we de wet bekijken dan is roken op het terras gewoon toegestaan. Er blijft veel discussie op dit punt. Ons advies: vraag het even of zorg ervoor dat je buren niet in jouw rook zitten.

Shirt aan!

via GIPHY

Elk terras in Hengelo heeft vaak zijn eigen regels. Maar over het algemeen zijn er regels die vrijwel voor elke horecagelegenheid gelden. Denk bijvoorbeeld aan het dragen van een T-shirt op het terras. Wij snappen best dat je na een winter lang trainen graag je afgetrainde lijf wil showen, maar of het echt verstandig is om te doen op het terras bij je stadsgenoten? Niet echt. Het ‘dragen van geschikte kleding’ is dan ook een vrij algemene regel die op terrassen wordt gehanteerd.

Sluitingstijden

via GIPHY

Soms zit je zo lekker biertjes en wijntjes weg te tikken dat je de tijd vergeet. Maar helaas, ook op een zwoele zomeravond gaan de terrassen een keertje dicht. Dus dan moet je toch ergens anders een afzakkertje doen!

Geen broodje kaas

via GIPHY

Deze regel heeft waarschijnlijk geen uitleg nodig. Ondernemers kunnen het over het algemeen niet waarderen als jij op het terras ploft met een ijsje van de buurman of een broodje met kaas uit je broodtrommel tovert. Niet doen! Bestel gewoon een lekker drankje. En die lunch eet je later gewoon op in één van de parken in Hengelo!

3 x parken in Hengelo om te vieren dat het lente is

De winter is voorbij, we vieren de lente. Klop je picknickkleedje uit en zoek je frisbee op want Hen...

Klaar om het terras op te gaan?

terras

Dit zijn volgens jullie de leukste terrassen in Hengelo

Als de temperaturen omhoog schieten, stromen ook de terrasjes weer vol. De een wil in de schaduw, de...

5 x terrassen buiten het centrum van Hengelo

Ben jij de drukte en warmte van het centrum eventjes zat of wil je wel eens ergens anders zitten? Sn...
Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Eten & drinken

adv.