Signature dish: vlammend van start bij The Bombay Spice

Door Maik Veldhuis 19 maart 2019

In het nieuwe jaar ga ik op zoek naar de signature dishes van Hengelo. Zo’n gerecht, snack of andere lekkernij waarvoor je altijd weer terug komt bij een restaurant of andere horecagelegenheid. Voor mijn eerste artikel ga ik, liefhebber van pittig eten, maar gelijk vlammend van start!

Mijn vrienden vragen zich stiekem vast wel eens af of ik een andere nationaliteit draag dan de Nederlandse. Waar zij bij een klein pepertje in het gerecht al ‘in de fik staan’, kan het mij niet gek genoeg.

Na een last minute reservering loop ik rond de klok van 5 samen met mijn tafelgenoot van deze avond het restaurant aan de Wemenstraat  binnen. Nog voordat we de bar bereiken, komt de geur van vele verschillende specerijen ons tegemoet vliegen, heerlijk! We lopen wat verder door en krijgen een leuk tafeltje achterin de zaak, vlak naast een man alleen door wie we vriendelijk worden begroet.

Hot or not

Bij alle gerechten op de menukaart wordt door middel van een aantal rode pepertjes (0 t/m 4) aangegeven hoe scherp de gerechten zijn. Nadat we kort de vele opties bekeken hebben, besluit ik om maar niet gelijk het gerecht met de meeste pepers te kiezen. Zo kunnen we onze gerechten delen en proeven zonder dat ik na enkele seconden alleen aan tafel zit.

Het wordt de ‘Tandoori Panga Fish’ en ‘Chef Special Curry – Massala (mild)’. Alle hoofdgerechten worden geserveerd met Basmati Rijst of Nan Brood naar keuze. Wat opvalt in de korte tijd dat we er zitten is dat het restaurant zich, vooral voor een doordeweekse avond, bijzonder snel vult.

Smaakt ‘ie?

Terwijl we vol smart wachten op onze gerechten kletsen we wat bij, genieten we van een lekker glas wijn en de bijpassende muziek die op vriendelijk niveau uit de speakers klinkt. ‘Onze buurman’ krijgt ondertussen zijn eten geserveerd. Al snel hoor ik dat hij zeer gecharmeerd is van zijn gerechten. Omdat ik met mijn rug naar hem toe zit en toch benieuwd ben, draai ik mij kort even om. Al snel krijg ik een bevestigend duimpje.

MR. NAGA

Na een prima wachttijd van nog geen 25 minuten wordt ook onze avondmaal geserveerd. Traditioneel op een rechaud, je weet wel, zo’n warmhoudplaatje die je misschien kent van de Chinese restaurants. De niet te overdreven porties zien er allemaal zeer verzorgd uit en de smaak is voortreffelijk. Mijn voorkeur gaat uiteindelijk naar het Tandoori gerecht met pangafilet. Heerlijk gemarineerd en erg knap hoe ze zo’n visje zo sappig kunnen houden. Mij zien ze zeker terug! Al is het alleen al om MR. NAGA te proberen, het enige gerecht met die 4 pepertjes te proberen…”

Houd jij ook zo van lekker eten en heb je goede tips voor me? Dan hoor ik dat graag van je!

Maik Veldhuis

Even voorstellen: onze nieuwe gastredacteur Maik

Het team van indebuurt Hengelo heeft nieuwe versterking gekregen: Maik Veldhuis gaat aan de slag als...

Meer over

Eten & drinken

adv.