Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Restaurant De Beren komt naar Hengelo en op deze plek komt het te zitten

Door Majorie Nijbroek 26 september 2019

We hebben Beren-nieuws. Nee, er is niets aan de hand met de bekende beren op de markt. Wat er wel speelt? Er komt een restaurant van keten De Beren naar Hengelo!

Het restaurant van De Beren gaat zich vestigen op het nieuwe horecaplein, dat moet gaan komen op het Burgemeester Jansenplein. Het komt op de plek van wat we kennen als het Ebenaupand. Dat pand wordt gesloopt en maakt plaats voor een horecawand. Restaurant De Beren neemt een groot aantal vierkante meters af, horen we van woordvoerder Marjolein van de restaurantketen. “We gaan 550 vierkante meter exploiteren van het totale complex (850 m2).”

Teller loopt op

De restaurantketen komt oorspronkelijk uit Rotterdam, maar heeft inmiddels door heel Nederland vestigingen zitten. Er zijn nu 40 reguliere restaurants (elke 6 weken komt er een restaurant bij) en 21 bezorgrestaurants, maar nog niet veel in het oosten van het land. In onze provincies zijn op dit moment slechts twee vestigingen: in Apeldoorn en Zwolle. Daar komt dus Hengelo bij.

foto's: De Beren restaurants
De toekomstige locatie van De Beren in Hengelo.

De Beren staat bekend om de vlees- en visgerechten van de houtskoolgrill. Vooral de burgers, spareribs en saté moeten echte klassiekers zijn. In de nieuwe zaak in Hengelo kun je straks alle bekende De Beren-gerechten, maar ook salades en vegetarische gerechten bestellen.

Even geduld

Het duurt nog wel een tijdje voor het restaurant de deuren opent. De planning is het eerste kwartaal van 2021, laat Marjolein weten. Nog even geduld dus.

We houden je natuurlijk op de hoogte!

Lees ook:

eetcafé Alexandra

Alexandra opent eetcafé in Hengelo

Gisteren schreven we op indebuurt dat er een nieuwe zaak opent in de kiosk op het stationsplein. Van...
Eerlyk Waar

Nieuwe start en een nieuwe naam voor deze winkel aan Drienerstraat

Dag Wereldwinkel Hengelo, hallo Eerlyk Waar! Ja, je leest het goed. Er staat sinds een paar dagen ee...

adv.