Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Horeca mag weer open: wat doet de McDonald’s in Hengelo?

Door Majorie Nijbroek 27 mei 2020

De restaurants en kroegen mogen op 1 juni om 12.00 uur de deuren weer openen. Wel met aangepaste regels natuurlijk. Zo moet je vooraf reserveren, moet je afstand houden en mogen er maximaal dertig mensen binnen zijn (exclusief het personeel). Je leest er meer over in ons artikel over de nieuwe regels voor het pakken van een terrasje. Wij vroegen ons af: gaan de twee McDonald’s in Hengelo ook op 1 juni weer open? 

De Mac is natuurlijk ook een horecazaak en heeft dezelfde rechten en plichten als andere restaurants. Ze zouden dus gewoon weer open kunnen op 1 juni, als ze aan de voorwaarden kunnen voldoen. Momenteel kun je door de McDrive om een bestelling af te halen en sinds enkele weken mag je ook binnen eten afhalen (take out), maar binnen eten of op het terras is er niet bij. Gaat dat veranderen op 1 juni?

De reacties

Ja dus, het restaurant in beide McDonald’s gaan per 1 juni weer open. Dan hebben we het over de vestiging in Hengelo-Zuid en die op Plein Westermaat. Natuurlijk zijn er maatregelen genomen en eet je vanaf 1 juni je Franse frietjes, BigMac of McFlurry in een geheel coronaproof restaurant. “En uiteraard met een max van dertig gasten”, horen we.

Er mogen maximaal twee personen, die niet tot hetzelfde huishouden behoren, binnen anderhalve meter van elkaar zitten.

Klantreis

McDonald’s heeft de klantreis in het restaurant aangepast, om de veiligheid en gezondheid van gasten en medewerkers te waarborgen. Bij aankomst word je welkom geheten door een medewerker. Deze host(ess) geeft uitleg over het restaurantbezoek en vraagt of je in het restaurant of op het terras wilt zitten of dat je je bestelling mee wilt nemen. Als je je bestelling in het restaurant of op het terras wilt opeten, worden er enkele gezondheidsvragen gesteld. Natuurlijk blijft het mogelijk dat je je bestelling meeneemt of door de McDrive gaat.

Aan tafel

Vervolgens word je door een medewerker naar je tafel gebracht en plaats jij of je tafelgenot een bestelling via de bestelkiosk. Een medewerker brengt de bestelling op afstand aan tafel. Daarna kun je de bestelling zelf pakken.

Zo gaat het vanaf 1 juni  in grote lijnen bij de filialen in Hengelo. “Voor de restaurants in Hengelo zal een soortgelijke oplossing worden gezocht”, bevestigt een woordvoerder.

Zo ziet dat eruit

In onderstaande video zie je een prototype van een restaurant per 1 juni.

Bekijk ook:

Uit eten of terrasje pakken in Hengelo: zo ziet dat er vanaf 1 juni uit

Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur gaat de Hengelose horeca weer open! Feestcafés, clubs en di...
bijna uit eten

Bijna uit eten! Bij deze Hengelose restaurants kun je nu al reserveren

De horeca leeft toe naar 1 juni. Vanaf dan mogen restaurants en cafés weer open onder strikte voorwa...

Meer over McDonalds´s Hengelo Zuid ontdekken?

McDonalds´s Hengelo Zuid restaurants en horeca

Geopend07:00 - 02:00

Goudstraat 3, Hengelo

Bekijk meer:restaurants en horeca

Meer over McDonald’s Westermaat ontdekken?

McDonald’s Westermaat restaurants en horeca

Geopend07:00 - 02:00

Het Plein 50, Hengelo

Bekijk meer:restaurants en horeca

 

adv.