Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Proost! Hier drink je een lekker speciaalbiertje in Hengelo

Door Donato Sühre 9 juli 2019

De temperaturen stijgen, de zon schijnt volop, de avonden worden langer en de terrasjes zitten vol. Ja, dan gaat een lekker biertje er wel in. Maar waarom altijd maar de standaard pils? Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten speciaalbier die je meenemen in een wereld vol smaak. Denk aan de smaak van koffie, chocola, citrus, rood fruit, whiskey of sambal… Dit zijn de favoriete plekken in Hengelo waar gastredacteur Donato Sühre graag een lekker speciaalbiertje drinkt en waar je ook nog eens heerlijk kunt zitten.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Het Uurwerk

Wie denkt aan speciaalbier in Hengelo denkt natuurlijk meteen aan speciaalbiercafé Het Uurwerk, al meer dan 18 jaar een begrip in onze stad. En dat is niet voor niets. Hier hebben ze 20 verschillende speciaalbieren van de tap en 108 verschillende bieren op fles. Je hebt heel wat avonden nodig om alles biertjes te proeven. Kun je niet kiezen? Laat je dan verrassen met een high beer.

foto: Facebook Het Uurwerk


Meer over Speciaalbiercafé Het Uurwerk ontdekken?

Speciaalbiercafé Het Uurwerk cafés

Vandaag gesloten

Langestraat 25, Hengelo

Bekijk meer:cafés

Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal

speciaalbiertjes
foto: Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal

Niet meer in de stad, maar wel in Hengelo en zeker de moeite waard om naartoe te fietsen is de Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal. Iets buiten Hengelo in een opgeknapte boerderij lopen trotse Tukkers rond. Trots op hun Twentse bier; hier worden acht verschillende soorten eigen Twents bier geschonken. Ga lekker zitten op het terras, geniet van een onbeperkte barbecue van de grillmasters, neem een heerlijk Twents biertje en sluit af met een kop koffie van hun eigen Twentse label.


Meer over Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal ontdekken?

Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal speciaalzaken

Gesloten14:00 - 22:00

Haaksbergerstraat 51, Hengelo

Bekijk meer:speciaalzaken

‘t Pleintje

speciaalbier

foto: Bier- en Eetcafé ’t Pleintje

Ook ’t Pleintje is een begrip in Hengelo. Een altijd vol terras en heel veel speciaalbier, natuurlijk geschonken in het glas dat het bier het beste tot zijn recht brengt. Ook bij ’t Pleintje heb je speciaalbier van de tap: zo’n twintig verschillende soorten,  70 verschillende bieren van de fles en negen alcoholvrije speciaalbieren. Meer dan genoeg keus! En als je ook hier niet kunt kiezen, bestel dan een high beer met diverse hapjes. Deze high beer moet je wel even reserveren!


Meer over Bier- en eetcafé ’t Pleintje ontdekken?

Bier- en eetcafé ’t Pleintje cafés

Gesloten14:00 - 02:00

Burgemeester Jansenplein 25, Hengelo

Bekijk meer:cafés

De Appel

De Appel

Een appeltje voor de dorst is hier zeker te krijgen! De Appel heeft een uitgebreid assortiment speciaalbieren. Zo’n elf van de tap en 29 van de fles, waaronder een groot aantal niet-alcoholische biertjes, voor de BOB. Met deze temperaturen is het ook hier heerlijk vertoeven op het terras. En zit je fijn op het terras met een lekker speciaalbiertje,  laat de borrelkaart dan zeker even liggen naast je glaasje of flesje bier!


Meer over Eetcafé De Appel ontdekken?

Eetcafé De Appel restaurants en horeca

Gesloten12:00 - 23:00

Nieuwstraat 1, Hengelo

Bekijk meer:restaurants en horeca
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Eten & drinken

adv.