Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Glaasje vullen, speciaalbiertje proeven, spoelen en door

Door Miranda Nijland 3 juni 2017

Ben je een liefhebber van speciaalbier? Dan moet je zondag 4 juni echt in Hengelo zijn. Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal houdt dan voor de zesde keer het Twents Speciaal Bier Festival. Nathalie Olde Wolbers van de Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal verwacht dat er wel honderd verschillende speciaalbieren te proeven zijn.

Je haalt een proefglas bij het Proeflokaal en daarmee kun je bij alle 26 brouwers een glaasje vullen. Zij vertellen jou vervolgens met passie hun speciaalbier. Kleine brouwers waarvan de bieren niet in elke supermarkt of slijter staan.

Nathalie, Erik en Frank van de organisatie begonnen enkele jaren geleden dit festival met lokale brouwers in de buurt om zo bezoekers kennis te laten maken met speciaalbier. Vorig jaar kwamen er al 15 brouwers en dit jaar zelfs 26 brouwers uit heel Nederland. Zij staan met hun tapwagens en bierwagens over het hele terrein rondom Twentse bierbrouwerij Proeflokaal.

Steenovenpizza’s en BBQ food

Heb je na al dat proeven trek gekregen? Behalve bier is er ook een Foodmarkt met onder meer Italiaanse steenovenpizza’s van Fabio en Low & Slow BBQ food van de winnaars van Grillmasters 2016. Daarnaast spelen de live bands Reservegetal 17 en The Powerfactory. Voor de kids is er een springfestijn en Frankky’s IJs is aanwezig met zijn heerlijke ijs. En wil je je baard laten verzorgen? Barbershop Baard en Haar is aanwezig met een ouderwetse barbiersstoel.

Speciaalbier? Ook Iced Bear

Proeflokaal biedt verschillende speciaalbieren evenals andere dranken bij de grote bar op het festivalterrein. De brouwerij ontwikkelde vorig jaar zelf Iced Bear, een soort slush puppy-achtig bier. Dit jaar staan ze er met drie machines. Alles wordt met munten betaald en pinnen kan aan de kassa.

Twents Speciaal Bier festival, zondag 4 juni van 13.00 tot 19.00 uur. Hazemeijerterrein.

Meer over

Eten & drinken

adv.