Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bij dit restaurant eet je het eerlijke, pure vlees van Erve Groot Avest

Aangeboden door Erve Groot Avest 8 november 2019

Heb je wat te vieren? Of wordt het gewoon weer eens tijd om lekker uit eten te gaan? Bij hotel-restaurant Het Witte Paard in Delden kun je terecht voor een heerlijk diner of lunch. Het biologische vlees wat ze bereiden komt van vleesboerderij Erve Groot Avest in Oele. Wij gingen even langs in Delden en spraken met Nathalie Bauhuis van Het Witte Paard.

Hotel-restaurant Het Witte Paard wordt gerund door Nathalie Bauhuis en en Jan ten Brummelhuis. Nathalie en Jan werden elf jaar geleden  door Twickel uitgekozen uit ruim twintig belanghebbenden om het hotel-restaurant over te nemen. Nathalie en Jan bereiden met hun team alles zelf, geen dag is hetzelfde en ze werken met eerlijke producten. Het liefst uit eigen streek.

Puur natuur

Het Witte Paard neemt het rundvlees af van Vleesveeboerderij Erve Groot Avest in Oele. Nathalie vertelt ons waarom: “Het vlees moet van continue kwaliteit zijn. Dat is een vereiste voor ons. Daarom zijn we gaan samenwerken met Vleesboerderij Erve Groot Avest in Oele. Dit vlees is puur natuur, een duurzaak stukje vlees met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Wij bereiden het vervolgens met zorg in onze ambachtelijke keuken.”

Zowel hotel-restaurant het Witte Paard als Vleesveeboerderij Erve Groot Avest behoren tot landgoed Twickel. Ook vanuit dat oogpunt vinden de bedrijven het goed om met elkaar samen te werken. “Het cirkeltje is dan rond, vertelt Miranda Brandt van Erve Groot Avest.”

Smaakvol

Op vleesveeboerderij Erve Groot Avest houdt de familie Brandt, het Franse ras Blonde d’Aquitaine, koeien. Het zijn zeer geliefde koeien door hun zeer goede kwaliteit, hun snelle groei en hun hoge volwassen gewicht. Er zijn op dit bedrijf zo’n zestig dieren aanwezig inclusief jongvee. Het vee graast in de zomer in de wei, dat rondom de boerderij ligt. Ook verbouwen ze mais dat als veevoer wordt gebruikt.

De dieren worden in de winter gevoerd met kuilgras, hooi, mais en graan. Dit wordt voornamelijk geteeld op eigen grond in de directe omgeving. Door de kwaliteit van het voer, kan er ook een eerlijk en lekker stukje vlees worden geleverd. Het vlees van Erve Groot Avest staat dan ook bekend om haar unieke vleeskwaliteit, mals, fijndradig, weinig vetaanzet, cholesterol-arm en natuurlijk smaakvol.

Winterse kost

Nu de temperaturen langzamerhand weer een beetje dalen, is het alweer tijd voor winterse kost. Wat dacht je van lekkere stoofpotjes, maaltijdsoepen en stamppot? Bij Erve Groot Avest kun je ook terecht voor deze heerlijke kant-en-klare winterse maaltijden en voor heerlijke bakbloed- en bakleverworst. En een tip voor de feestdagen: ze kunnen heerlijke vleesschotels voor kerstpakketten en kerstmenu samenstellen!

Miranda en Remco hebben een vleesboerderij in Oele: ‘mensen maken hier echt tijd voor een praatje’

Als jong meisje hielp Miranda haar vader al mee in het bedrijf: slagerij Harink aan de Woltersweg. N...

Dit is waarom je Vleesboerderij Erve Groot Avest niet wilt overslaan

Het verborgen pareltje Vleesboerderij Erve Groot Avest mag je als Hengeloër zeker niet overslaan. Wa...

Meer over Erve Groot Avest ontdekken?

Erve Groot Avest slagers

Vandaag gesloten

Oelerschoolpad 14, Hengelo

Bekijk meer:slagers

adv.