Dit kun je verwachten tijdens de jubileumeditie van Heerlijk Hengelo

Door Miranda Nijland 15 augustus 2018

Oh, wat hebben wij er veel zin in! Nog negen nachtjes slapen en dan is het weer tijd voor Heerlijk Hengelo, hét culinaire evenement van onze stad. Talloze horeca-ondernemers zien hun kans schoon om nieuwe gerechtjes op ons uit te proberen en Hengeloërs kennis te laten maken met hun proeverijen. Benieuwd wat er allemaal te doen is? Hebben wij van indebuurt voor je op een rijtje gezet.

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Wat is Heerlijk Hengelo?

Ruim 6 jaar geleden hadden een aantal Hengelose horecaondernemers, een wethouder en een eventmanager een idee; een food/culinair event in Hengelo. Een jaar later was het met 17 deelnemende Hengelose restaurants een feit: Heerlijk Hengelo was begonnen. Inmiddels is het hét culinaire evenement van onze stad. Het Burgemeester Jansenplein is drie dagen een groot openluchtrestaurant.

Dit jaar wordt de vijfde editie van Heerlijk Hengelo gehouden, van 24 tot en met 26 augustus. Waarom je daar bij moet zijn? Je kunt er tegen een kleine vergoeding heerlijke gerechten proeven, gezellig bijkletsen met mensen die je al een tijdje niet hebt gezien en natuurlijk lekker chillen op de loungebank met een kop koffie. Prima toch?

Wie maken ‘Hengelo Heerlijk’?

Je wilt natuurlijk weten welke horecaondernemers deelnemen. Lees je mee? Proefwerck, Kookstudio & Wijnwinkel, Umami, Foodclub Merlijn, Three Musketeers, Restaurant Stravinsky, De Blauwe Engel, Brasserie So Nice, Twents Proeflokaal, VanderPoel IJs, Flooresso, Intenzo, Bistro Kees, Cabelleros, Chinatuin en Cocktailbar pow by VDLNijhof.

Betalen doe je met munten

Afbeelding: Heerlijk Hengelo

De gerechten van de deelnemende horecabedrijven en alle dranken zijn uitsluitend verkrijgbaar in ruil voor HH’s. De HH is het enige betaalmiddel tijdens Heerlijk Hengelo. Hiermee kun je gerechten en dranken kopen. HH’s zijn verkrijgbaar bij de kassa-unit die je bij de entree aantreft van het Heerlijk-Plein en kosten € 1,25 per HH. De voorkeur gaat uit naar PIN-betalingen. Er is een mobiele PIN beschikbaar op het plein, herkenbaar aan de roze ballon met PIN en HH’s erop.

Hoewatwaar?

Heerlijk Hengelo
foto: Heerlijk Hengelo

Heerlijk Hengelo wordt van vrijdag 24 tot en met zondag 26 augustus gehouden op het Burgemeester Jansenplein. De entree is gratis, je kunt gerechtjes en dranken betalen met de HH-munten.

Openingstijden

Vrijdag 24 augustus: 17.00 uur tot 1.00 uur.
Zaterdag 25 augustus: 15.00 uur tot 1.00 uur
Zondag 26 augustus: 15.00 uur tot 21.00 uur

Lees ook:

Kees ziet zijn gasten het liefst met een grote glimlach weer naar buiten gaan

"Gasten met een grote glimlach weer laten vertrekken." Dat hoopt Kees Krabbe met zijn nieuwe Bistro ...
Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal

Sneak peek: zo gaat de nieuwe locatie van de Twentse Bierbrouwerij eruit zien

Je hebt vast gehoord dat de Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal gaat verhuizen.  De nieuwe locatie is ...
<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.