Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit kun je verwachten tijdens Heerlijk Hengelo

Door Miranda Nijland 20 augustus 2019

Oh, wat hebben wij er veel zin in! Nog drie nachtjes slapen en dan is het weer tijd voor Heerlijk Hengelo, hét culinaire evenement van onze stad. Talloze horeca-ondernemers zien hun kans schoon om nieuwe gerechtjes op ons uit te proberen en Hengeloërs kennis te laten maken met hun proeverijen. Benieuwd wat er allemaal te doen is? Hebben wij van indebuurt voor je op een rijtje gezet.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Heerlijk Hengelo 2019

Foto: Irene Snijders

Ruim 7 jaar geleden hadden een aantal Hengelose horecaondernemers, een wethouder en een eventmanager een idee; een food/culinair event in Hengelo. Een jaar later was het met 17 deelnemende Hengelose restaurants een feit: Heerlijk Hengelo was begonnen. Inmiddels is het hét culinaire evenement van onze stad. Het Burgemeester Jansenplein is drie dagen een groot openluchtrestaurant. De Langestraat en een deel van het Burgemeester Jansenplein hebben inmiddels nieuwe bestrating en geven het HeerlijkHengelo Plein nog beter vorm. Zo kan jij 3 dagen kan genieten van alle gerechten die de Hengelose Restaurants maken!

Vorig jaar kwamen de gasten, ondanks een groot aantal regendruppels, massaal naar het evenement. Voor de editie van dit jaar zien de weersvoorspellingen er goed uit: vrijdag wordt het op veel plaatsen zomers warm. Ook zaterdag en zondag zijn de temperaturen zomers.

En je hebt ‘meer tijd’ om er naar toe te gaan want de openingstijden van het evenement zijn dit jaar verruimd: vrijdag 17.00 tot 01.00 uur (ongewijzigd), zaterdag 14.00 tot 01.00 uur (1 uur eerder geopend) en zondag van 14.00 tot 21.00 uur (1 uur eerder geopend)

Wie maken Hengelo Heerlijk?

Je wilt natuurlijk weten welke horecaondernemers deelnemen. Lees je mee? Blauwe Engel Pasta & Friet, Proefwerck, Three Musketeers, Stravinksy, De Blauwe Engel, Van der Poel IJs, Bistro Kees, Makro Hengelo, De Appel Hengelo, Twentse Bierbrouwerij, Crafters Gin BAR by VDLNijhof, Flooresso, Umami Hengelo en Boenders (zij maken tijdens deze editie van Heerlijk Hengelo de nieuwe naam van hun schouwburg café restaurant bekend)

Betalen met munten

De gerechten van de deelnemende horecabedrijven en alle dranken zijn uitsluitend verkrijgbaar in ruil voor HH’s. De HH is het enige betaalmiddel tijdens Heerlijk Hengelo. Hiermee kun je gerechten en dranken kopen. HH’s zijn verkrijgbaar bij de kassa-unit die je bij de entree aantreft van het Heerlijk-Plein.

Hoe, wat, waar?

Heerlijk Hengelo wordt van vrijdag 23 tot en met zondag 25 augustus gehouden op het Burgemeester Jansenplein. De entree is gratis, je kunt gerechtjes en dranken betalen met de HH-munten.

Vrijdag 23 augustus: 17.00 tot 01.00 uur
Zaterdag 24 augustus: 14.00 tot 01.00 uur
Zondag 25 augustus: 14.00 tot 21.00 uur

Lees ook:

Delphi

Restaurant Delphi zit in september dicht; dit is de reden

Huh, wat horen we nu? Grieks restaurant Delphi is de hele maand september gesloten. Daar willen we n...

Dit zijn de leukste bezienswaardigheden in Hengelo volgens Tripadvisor

Wij weten natuurlijk de beste plekjes in de stad te noemen, maar wat zijn volgens toeristen dé bezie...
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.