Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zondag is de Weustdag en dit is er allemaal te doen

Door Majorie Nijbroek 12 juni 2019

Zondag nog niets op de planning? Dan is het een leuk idee om een bezoekje te brengen aan stadspark Weustag. Daar is de Weustdag, met heel wat leuke activiteiten. 

Het Weusthagpark is niet alleen heel mooi, maar er is het hele jaar door ook veel te doen. Er zijn meerdere verenigingen actief en dit weekend geven ze je de kans om kennis te komen maken.

Koek en zopie

Om 11.00 uur gaat de Weustdag van start. Het is slim om van tevoren even een blik op deze kaart te werpen en de demonstraties en bezigheden te combineren met een mooie wandeling. Misschien beginnen met een lekker kopje koffie of thee? Bij Buitenplaats De Houtmaat spelen Djazz it Up en Feel the Beat vrolijke muziek. Je kan ook een kijkje nemen bij het vrije skeeleren op de Combibaan, onder het genot van koek en zopie uit de kantine.

Groen

Natuur- en dierenliefhebbers kunnen helemaal hun hart ophalen. Bovenin de wijk liggen de Biologische Moestuin en de IVN-Heemtuin. Hier worden onder meer demo’s gegeven over het werken met een zeis en met grelinette (gereedschap waarmee je de grond ‘omwoelt’) en wordt er lekker gebarbecued met groenten van eigen kweek. Ook zal de Stads Imker zondag aanwezig zijn. Op de kinderboerderij kunnen kinderen een kijkje nemen in een bijenkast, vragen stellen en honingproeven, en in de Heemtuin laat hij onder andere grote en jonge bijenvolken zien.

In de Moestuin kun je ook terecht voor meer info en uitleg over zaaien en oogsten en over de bijdrage die de moestuin aan de Voedselbank levert. Leuk: omdat het zondag ook Vaderdag is, zijn er tapas voor papa’s. Iets verderop opent Ponystal ’t Geerdink de deuren: om 12.00 uur wordt er een dressuur-proef gereden en de dierenbescherming komt op bezoek.

Marshmallows roosteren

Op verschillende locaties zijn hele leuke dingen bedacht voor kinderen. Er doen twee scoutingverenigingen mee aan de open dag. Bij vereniging Jeroen Bambi kunnen kids bruggen bouwen, armbandjes knopen en marshmallows roosteren boven een vuurtje en bij St. Christoffel wordt geschminkt, kun je meedoen aan een speurtocht en van een kabelbaan suizen. Ook bakken ze er lekkere broodjes. Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij het turncentrum: daar wordt geknutseld, geschminkt en er staan een springkussen en eetkraampjes.

Treintje

Lijkt al het bovenstaande je nou leuk, maar ben je slecht te been of heb je gewoon niet zo veel zin om te wandelen? Treintje Bello rijdt de hele dag gratis langs alle verenigingen!

Een overzichtje

Benieuwd welke verenigingen meedoen aan de Weustdag? Dit zijn ze: Hengelose IJsclub/Combibaan Hengelo, Tennisclub ’t Weusthag, Ponystal ’t Geerdink, Stads Imkerij Hengelo,  CV Weidemennekes, Kinderboerderij ’t Weusthag, Muziekvereniging Armonia en de huurders van De Klankkast (Muziekvereniging Concordia, accordeonvereniging Belzona en de Bethel Pinkster Kerk), TurnCentrum Twente, Scouting St. Christoffel, Buitenplaats/Cultuurpodium De Houtmaat, Heemtuin – IVN, Biologische Moestuinvereniging, Scouting St. Jeroen Bambi, Stichting Manege de Kapberg, Het Gildebor.

Meer over

Doen Getipt

adv.