Uittip: zondag is de Esreinmarkt (en dus is het mooi weer!)

Door Majorie Nijbroek 10 april 2019

In de categorie raar, maar waar: op de dag dat de Esreinmarkt is, is het bijna altijd mooi weer. Zou dat dit keer weer zo zijn? Zondag 14 april is de Esreinmarkt. En wat zien we op de verschillende weersites? Het weer krijgt zondag een … 8!

Ja dus, ook dit keer lijken de weergoden de organisatie van de Esreinmarkt goed gezind. Het blijft droog en het zonnetje schijnt. Een prima dag om lekker naar buiten te gaan.

Organisatie

Wie de organisatoren zijn? Gaan we je vertellen. Het zijn Rita Tel,  Martijn Nijhof, Bennie Nijhof en Patrick Spoolder. Deze vier hebben met wat hulp een tof programma in elkaar gedraaid.

Kleedjes- en rommelmarkt

Het wordt de 39e editie van de Esreinmarkt. Zoals altijd is er een waren- en rommelmarkt en voor de kinderen een kleedjesmarkt. Er is straattheater en er staan kleine kermisattracties. En verder zijn er heel veel bedrijven en organisaties die zich laten zien. Een dansstudio bijvoorbeeld, maar ook kun je kennismaken met de scouting en sporten als boksen en korfballen. Terwijl jij langs de kraampjes slentert en voor een habbekrats leuke spulletjes op de kop tikt, vermaken je kinderen zich vast op één van de springkussens of bij de clown.

Bij ’n Zoalt-toorn komt een groot podium en hoor je live muziek van de Twentse Toppers, Michael Pigge en een DJ. Ook treden groepen van Dansstudio Move op.

Kom met de fiets

Je kunt je auto parkeren bij de Jumbo, maar gezien de vele bezoekers – er komen er ieder jaar zo’n 25.000 – kun je beter lopend of op de fiets komen.

Zondag 14 april, 10.00 – 17.00 uur.

Meer over

Doen Getipt

adv.