Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zomervakantie 2019: dit is er te doen in Hengelo

Door Miranda Nijland 15 juli 2019

Het is zomervakantie en dat betekent tijd om leuke dingen te doen! Gelukkig zijn er in Hengelo leuke activiteiten voor jong en oud. We zetten een hoop toffe to-do’s tussen 15 juli en 25 augustus voor je op een rij!

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Veel leuks bij Oyfo

Foto: Oyfo

Deze zomervakantie kan je bij Oyfo Techniekmuseum in Hengelo weer leuke, grappige of interessante technische Doepakketjes maken! In de museumshop kun je zien wat je allemaal kunt maken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een borstelrobot, een spookslot, een vlinder die rondvliegt op zonne-energie. Er is een keus uit ruim 35 pakketjes voor alle leeftijden is er wel iets leuks en geschikts te vinden.

Heb je altijd al willen weten hoe jij eruit zou zien met tien hoofden? Of vijf armen? Of -tig benen? Kom dan een selfie maken met de bizarre foto-installatie Mutant Me en transformeer jezelf tot held of monster! Klik hier als je meer wil weten.

 • Doemiddagen op dinsdag 16 juli t/m donderdag 29 augustus
  12.30 tot 15.30 uur
 • Mutant Me is in ons Techniekmuseum van 15 juli tot en met 25 augustus en is doorlopend te bezoeken

Spulletjes verkopen

kidswarenmarkt
foto: Pixabay

Misschien ben je er vorig jaar wel eens geweest. Op verschillende woensdagen in de vakantie wordt de kidswarenmarkt weer gehouden. Wil jij je spullen verkopen net als een echte koopman of koopvrouw? Ruim je zolder op, zoek je speelgoed uit en kom naar de kidswarenmarkt! Een kraam is gratis en voor 2 kinderen. Je deelt dus je kraam met iemand anders. Geef in je mail aan welke datum je een kraampje zou willen, je naam en leeftijd, en of je alleen komt of dit samen met een vriendje of vriendinnetje wilt doen. Je kan je aanmelden als je niet ouder bent dan 12 jaar via [email protected]

 • Woensdag 17 en 24 juli en op 21 augustus, 09.00 tot 15.00
 • Marktplein

Planten verkennen

foto: IVN Hengelo

Ook erg leuk om naar toe te gaan: de open zondagen van de Heemtuin. De tuin is elke zondag geopend. Je leert er van alles over planten, ken je bijvoorbeeld wede, vingerhoedskruid, vlas, boekweit, spelt of schaafstro? Je ziet onder meer planten en landschapselementen die karakteristiek zijn of waren voor Twente. In juli kun je meer te weten komen over gebruiksplanten en in augustus over bomen en struiken.

 • Zondag 21 juli en alle andere zondagen in de zomervakantie van 13.00 tot 16.00 uur.
 • Heemtuin, Van Alphenstraat

Lekker springen

buitenspeeldag
foto: Pixabay

Wil je er met de kids even lekker op uit de laatste zondag in juli? Zondag 28 juli is het Marktplein kun je weer lekker springen op vele springkussens tijdens het springkussenfestival! Jij kunt even uitpuffen op een terras en het kroost kan lekker springen. Er is een speciaal afgescheiden gebied voor kinderen tot en met 6 jaar. Daarnaast zijn er diverse foodtrucks met onder meer loempia’s, patat, poffertjes en suikerspinnen. Bij de foodtrucks is ook een gezellig terras.

 • Zondag 28 juli van 12.00 tot 17.00 uur
 • Marktplein
 • Gratis toegang

Filmpje pakken

Cinema Hengelo

De nieuwe Lion King is uit (een remake van de Disney klassieker uit 1994)! Maar er zijn nog veel meer leuke films te zien bij Pathé en natuurlijk in het Filmhuis. Klik hier voor een overzicht van Pathé en hier voor het Filmhuis.

 • Alle dagen op verschillende tijden
 • Pathé, Beekstraat en Filmhuis Hengelo, Beursstraat
Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.