Woensdag is de eerste [email protected] en Hannie Fonk komt er vertellen

Door Majorie Nijbroek 7 november 2017

Schrijven over nieuwe initiatieven in onze stad vinden we leuk. Woensdag is er zo’n nieuw initiatief. Prikkels heet het. Een leuk gekozen naam, vinden wij. De initiatiefnemers willen je prikkelen met hun onderwerpen. Ook verwijst de naam naar de locatie van de bijeenkomsten: café De Cactus.

Prikkels is bedacht door Corry van der Meij, Jeannette ter Horst, Louise Pigge en Ilonka Engelbrecht. Wat ze willen met hun initiatief? Nou, dat je geprikkeld wordt. Door interessante verhalen van inwoners, door informatie te geven over culturen en gewoontes en dat op een lekker ongedwongen en informele wijze.

Grappig is de link tussen de naam van het evenement en de locatie. Prikkels speelt zich af in café De Cactus aan de Pastoriestraat.

Verhalen over voetreizen

De eerste [email protected] is zoals gezegd woensdagavond 8 november. Je kunt deze avond luisteren naar Hannie Fonk. Ze vertelt over de voettochten die ze gemaakt heeft naar Santiago de Compostela. Santiago de Compostella is een van de belangrijkste christelijke bedevaartsoorden. Pelgrims uit heel Europa eindigen hier hun voettocht. Deze voettocht wordt ook wel de Camino de Santiago (De weg naar Santiago) genoemd.

Verhalen en foto’s

Hannie vertelt wat de ‘Camino de Santiago’ met je doet en wat het voor haar betekend heeft. Ze laat ook foto’s zien.

Hannie heeft deze pelgrimstocht nu drie keer gelopen. Twee keer alleen en de laatste keer – ze zijn nog maar een paar weken terug – met haar man. Een ieder heeft zo z’n eigen beweegreden om de camino te lopen. Wat haar motivatie was, vragen we Hannie. “Op een dag dacht ik: wie ben ik  zelf, wat kan ik, wat durf ik. Wat kan ik alleen, zonder dat om me heen wat me vertrouwen geeft.” Hannie wilde ervaren hoe het zou zijn als ze in haar eentje de tocht van 1000 kilometer zou wandelen. En het heeft haar zoveel moois gebracht. “Iedereen is gelijk op de camino. Zo loop je ook: er is één gelijkheid, één verbondenheid.” En om dat te ervaren, dat is gewoon fantastisch.

Enthousiasme

Dat ze zo enthousiast over haar motivatie en belevenissen kan vertellen, was voor de vier dames van [email protected] aanleiding om Hannie te vragen om haar verhaal te vertellen. Dat plezier en enthousiasme herkennen we meteen als we met Hannie spreken. We denken dan ook dat het niet de laatste keer zal zijn dat ze in een groep vertelt over haar avonturen op de camino!

De Cactus gaat open om 19.30 uur en je kunt vanaf 20.00 uur naar het verhaal van Hannie luisteren. De entree is gratis, de consumpties betaal je zelf.

Café de Cactus cafés

Vandaag gesloten

Pastoriestraat 37, Hengelo

Bekijk meer:cafés

Meer over

Doen