WeustDag, speciaalbierfestival, platenmarkten en meer weekendtips

Door Majorie Nijbroek 8 juni 2018

Nog een paar uur werken of naar school en dan is het weekend! Ook deze vrijdag geven we je weer een paar suggesties voor leuke uitjes. Dit kun je komend weekend zoal doen in Hengelo:

<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

 WeustDag

WeustDag
Je kunt tijdens de WeustDag ook naar de kinderboerderij. foto: kinderboerderij het Weusthag

Er gebeurt veel in het Weusthagpark. Je kunt er fijn wandelen, maar er zitten ook heel veel verenigingen in het park. En zondag kun je tijdens de WeustDag kennismaken met al die verschillende verenigingen. Ze presenteren zich met demonstraties of activiteiten. Je kunt wandelend langs de verenigingen of in treintje Bello stappen die een rondje maakt langs alle verenigingen. De open dag is van 11.00 tot 16.00 uur.

Lees ook:

Dit is er zondag te doen tijdens de WeustDag

Je komt vast wel 's in het Weusthagpark. Het is een mooi park en er is ook nog eens heel veel te doe...

Rommel- en platenmarkt bij De Eendracht

rommelmarkt
Zaterdagochtend is in het clubgebouw De Speeldoos aan de Steenbokstraat 217 de grote rommel- en platenmarkt van muziekvereniging De Eendracht. Dat betekent dat er weer heel veel spulletjes liggen en staan die je voor een leuk prijsje op de kop kunt tikken. Van vinyl platen tot  speelgoed, kleding, computerbenodigdheden, verlichting, elektronica, huishoudelijke artikelen en hobby- en kinderboeken; het aanbod is groot. Je hebt van 9.00 tot 12.00 uur de tijd om je collectie vinyl uit te breiden en rond te kijken op de rommelmarkt. De entree is gratis.

Twents Speciaalbier Festival

speciaalbier festival
foto: Tessa Heijmer

Drink je graag een (speciaal)biertje, dan mag je zondag het Twents Speciaalbier Festival eigenlijk niet missen. Rondom de Twentse Bierbrouwerij kun je kennismaken met meer dan 100 speciaalbieren van zo’n 30 kleine brouwers uit Nederland. Hun speciaalbiertjes vind je niet in elke supermarkt of slijterij en hebben fraaie namen als Heilig Boontje, Rokkenjager en Gladjanus. Er is op het Hazemeijerterrein ook een wijnplein ingericht, er staan foodtrucks en er is live muziek. Voor de kids is er een Kids Area met veel vermaak.

Lees ook:

speciaalbiertjes

Festival met meer dan 100 speciaalbiertjes bij Hazemeijer Hengelo

Koene Ridder, Rokkenjager of Gladjanus. Weet jij meteen waar we het over hebben? Inderdaad ja, dit z...

Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal speciaalzaken

Nu gesloten17:00 - 22:30

Haaksbergerstraat 51, Hengelo

Bekijk meer:speciaalzaken

Wandelen door Dichtersbuurt

Loop je zaterdag mee met de culturele wandeling door de Hengelose Dichtersbuurt, dan hoor je literaire, historische en culturele verhalen. Deze verhalen worden verteld door een ervaren verteller.  Bijzonder is je panden bezoekt die voor de individuele bezoeker niet opengesteld zijn. De wandeling begint in het buurthuis aan de Vondelstraat 5 en leidt door de Van Lennepstraat (met een bezoek aan het Turfhuis), de Tollensstraat en de Helmersstraat. In de Helmersstraat word je ontvangen door de pastoor en de beheerder van de Syrisch-orthodoxe Johanneskerk. Emma’s Eetcafé is het eindpunt, daar krijg je een drankje en een klein hapje. Per wandeling kunnen maximaal 25 personen deelnemen zodat alle verhalen goed door iedereen gevolgd kunnen worden. Graag vooraf aanmelden via: [email protected]  Om de kosten te dekken,  betaal je een bijdrage van €8.

Beste mensen,Het is weer bijna zover, want op 9 juni as. begint om 14.30 uur de voorlopig laatste culturele…

Posted by Dichtersbuurt Hengelo on Sunday, 3 June 2018

Weekendje WAK

foto: Facebook WAK18 Jan Bankras

Van donderdag tot en met zondag is WAK oftewel het Weekend Amateurkunst Hengelo. Heel veel verenigingen en initiatieven zijn tijdens het lange weekend te vinden in de binnenstad om te laten zien en horen wat ze doen. WAK = kunst van, voor en door Hengeloërs.

We schreven een paar dagen terug al een verhaal wat je allemaal kunt verwachten tijdens WAK18:

Dit is er te doen tijdens de WAK18 in Hengelo

Nog maar net bijgekomen van Amusing Hengelo? Dan kun je zo weer door. De Week van de Amateurkunst (W...

 

Boekverkoop in de bieb

Er is komend weekend weer een boekverkoop in de bibliotheek aan de Beursstraat. Zaterdag kun je tussen 9.00 en 16.00 uur voor een prikkie afgeschreven boeken, dvd’s en tijdschriften op de kop tikken. De collectie boeken die in de verkoop gaat, is heel gevarieerd; van alle genres is wel het een en ander beschikbaar, in alle leeftijdscategorieën. Deze actie geldt ook als je geen lid bent van de bibliotheek.

boekverkoop
foto: ANP

Bibliotheek Beursstraat bibliotheken

Nu gesloten09:00 - 20:00

Beursstraat 34, Hengelo

Bekijk meer:bibliotheken

 

Platen-, cd en retromarkt

 

foto: Pixabay

Zaterdag wordt de reguliere zaterdagmarkt uitgebreid met een platen- en cd-beurs. Je vindt er een groot aanbod aan lp’s, dvd’s, en cd’s. Van welke muziek je ook houdt; elke muziekstijl is wel vertegenwoordigd, van rock en roll tot dance en van heavy metal tot country. Ook vind je op deze platenmarkt  popmemorabilia, stands met collectors items, tijdschriften en posters.

Zaterdag 9 juni, 9.00 – 17.00 uur 

Dansvoorstelling Oyfo Kunst & Techniek

Oyfo

Iedere 2 jaar geeft de afdeling dans van Oyfo Kunst & Techniek in Hengelo een grote dansvoorstelling in Schouwburg Hengelo en zaterdag is het weer zover. Dansers van 4 jaar tot 65+ brengen  in de Rabozaal een wervelende dansvoorstelling in verschillende dansdisciplines. Je ziet klassieke dans, maar ook freestyle jazz, hiphop en dansende kleuters. De Oyfo-dansdocenten en choreografen Sonja Bleijerveld, Ivet Harperink, Kim Hilderink en Marleen Hamer hebben zich uitgeleefd op het woord CLICK. Dit zorgt voor ontroerende, harde, gekke en lieve choreografieën. Kaarten en informatie via www.schouwburghengelo.nl.

Zaterdag 9 juni, 14.30 uur.

Oyfo Techniekmuseum bezienswaardigheden

Nu gesloten12:00 - 17:00

Industriestraat 9, Hengelo

Bekijk meer:bezienswaardigheden
<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.