Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weer of geen weer! 6 x leuke to-do’s tijdens de herfstvakantie

Aangeboden door Provincie Overijssel 18 oktober 2019

De tijd van buiten barbecueën, zonnen in het Prins Bernhardplantsoen en terrasjes pakken in het centrum is misschien voorbij. Maar er zijn genoeg manier waarop je ook in de nazomer en in de herfst kunt genieten van het buitenleven, zowel bij huis als dicht in de omgeving van Hengelo. 

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

Beleefbos

Hoe mooi is het dat we in Hengelo veel groen in de buurt hebben. In het Beleefbos kunnen je kinderen slepen met takken, rennen, een hut bouwen, ontdekken, klimmen en klauteren. Beleefbos Weusthag ligt bij de heemtuin. Je vindt er onder meer vier mooie klimheuvels, een spannende kruipbuis, enkele wilgenhutten, een beekoversteek, een strandje, twee stammenstappaden en een een slingerpaalweg.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Provincie Overijssel. Meer over Provincie Overijssel ontdekken?

Provincie Overijssel dienstverlening

Luttenbergstraat 2, Zwolle

Bekijk meer:dienstverlening

Boswandeling met picknick

Ga er lekker op uit en combineer een mooie wandeling eens met een gezellige picknick. In een paar tellen heb je je picknickmand ingepakt en kun je genieten van je spelende kinderen op een picknickbankje in het bos of op een kleedje in de speeltuin. Neem een extra jasje of fleecedekentje mee als het fris is en vergeet die warme choco niet!

In Hengelo kun je altijd een ommetje maken in het Weusthagbos. Wil je echt de paden op en de lanen in? Op korte afstand ligt Hof Espelo. Hier vind je prachtige wandelroutes, zowel lange als korte afstanden. In het artikel hieronder vind je meer wandelinspiratie.

Lekker naar buiten: 3 x mooie wandelroutes in Hengelo

Vind jij het, tussen de buien door, ook lekker om naar buiten te gaan? Je kunt natuurlijk doelloos d...

Herfsttafel maken

Beeld ter illustratie via Pixabay

Een herfsttafel brengt sfeer in je huis, zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen. Tijdens die boswandeling kom je waarschijnlijk allerlei moois tegen. Ga dus goed voorbereid op pad en neem een linnen tasje mee om al die schatten in te bewaren, dan heb je thuis in mum van tijd een herfsttafel in elkaar gezet.

Hoe maak je een herfsttafel? Neem een (houten) dienblad of ander soort schaal en stal al die prachtig gekleurde bladeren, bloemen, kastanjes en bessen uit. Maak het af met een geurkaars (kaneel ruikt lekker herfstig) en tadaa!

Tip: kijk ook eens wat je dichtbij huis vindt, de groene berm om de hoek zit vol natuurgeheimen.

Vuurtje maken

Beeld ter illustratie via Pixabay

In september kun je vaak nog heerlijk buiten zitten. Als het zonnetje schijnt en er geen wind staat, stromen de terrasjes al snel vol. Wil je nog wat langer genieten van dat gezellige loungeset in de tuin? Voor de frisse dagen is een vuurschaal of -korf een uitkomst! Tip: die (tamme) kastanjes die je nog over hebt van de herfsttafel, kun je meteen poffen op het vuur.

Heb je een late kampeervakantie geboekt? Op sommige kampeerplekken zijn centrale vuurplaatsen ingericht of kun je vuurpotten en korven huren. Samen knus en warmpjes bij het vuur, dat is pas gezellig!

Dierenhotel maken

Beeld ter illustratie via Pixabay

Nu het wat kouder begint te worden kunnen de dieren wel wat extra hulp gebruiken. Maak een schuilplekje voor de egels (ze liggen graag in warme schuurtjes) of een vogelhuisje voor de vogels die in jouw tuin wonen. Je hoeft heus niet per se met hout en gereedschap aan de slag om een leuk vogelhuisje te maken. Wist je al dat je van oude regenlaarzen of lampenkappen een vogelhuisje in elkaar kunt knutselen? Een lege wijnfles kun je (omgekeerd) gebruiken voor boven de vogelvoederplank. Deel je jouw creaties met ons?

Buiten sporten

Beeld ter illustratie via Pixabay

Winderige dagen zijn het perfecte moment om die vlieger tevoorschijn te halen (of aan te schaffen). Zoek een plek zonder bomen (anders ben je die mooie vlieger snel kwijt). Bijvoorbeeld het veld tussen de Piet Muyselaarstraat en de Chr. Voorberghstraat in de Hasseler Es of het grote veld naast de Kasbah in Groot Driene is bijvoorbeeld erg geschikt. Ook nog een mogelijkheid: het Laurapark in de Nijverheid.

Sportief aangelegd? Natuurlijk kun je een rondje door het park rennen, maar bij het Outdoor Challenge Park bij het Hulsbeek kun je echt je energie kwijt. Of ga het bos in bij het Lonnekermeer. Ook leuk om te doen: Spoorfietsen in Hengelo, je fietst met een zelfgebouwde railfiets naar een leuke boerderij waar je iets kan nuttigen. Voor de kinderen is er voldoende speelgelegenheid bij de boerderij.

Mooi Leven

Hoe vier jij de herfst in Hengelo? Wij horen graag jouw tips en trics. En houd de Facebookpagina van Mooi Leven in de gaten voor meer buitentips, toffe uitjes en leuke winacties.

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.