7 x leuke dingen doen dit weekend in Hengelo

Door Miranda Nijland 29 juni 2018

Van cocktails drinken tijdens de Tropical Night tot een dance uitvoering in Schouwburg Hengelo. Er is weer héél veel leuks te doen in Hengelo dit weekend.

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Tropical Dag & Night

Het leukste tropische feest van het jaar komt er weer aan: Tropical Day & Night. Wat staat je te wachten als je overdag en/of ’s avonds naar de stad komt? Nou, heel wat! Over het programma hebben we al een verhaal geschreven op indebuurt. Het is een uitgebreid programma en dat heeft ook te maken met het feit dat het de 30ste Tropical Night is. Al vanaf 13.00 uur kun je je heupen losgooien en ’s avonds dans je gewoon verder bij de verschillende podia.

Handig om te weten, er zijn extra fietsenstallingen ingericht tijdens Tropical Day & Night. Waar je die vindt?

• Pastoriestraat/hoek deldenerstraat, tegenover Umami.
• Burgemeester Jansenplein , op de cirkel.
• Burgemeester Jansenplein, rechts naast het monument.
• Extra capaciteit bewaakte fietsenstalling bij Kloosterhof, open tot 24.00 uur.

 

tropical night

Vers van de pers: line-up 30ste Tropical Day & Night is bekend

Dit zal velen van jullie als muziek in de oren klinken. De Tropical Day & Night keert terug naar het...

Open atelier Lara Vos

Beeldend kunstenaar Lara Vos houdt zaterdag 30 juni van 18.00 tot 22.00 uur een open atelier aan de Achterhoekse Molenweg 271-19.

Lees ook:

Favorieten van Lara Vos

Leuk volgens local Lara: ‘Kat Deau is een hele beleving’

De beste tips komen van locals, want wie in een stad woont én leeft kent vaak de leukste plekken. De...

Open dag scouting Cunera St. Marcellinus

Twijfel je nog of scouting leuk is? Zondag 1 juli tussen 11.00 en 13.00 uur kun je een kijkje nemen bij Scouting Cunera St. Marcellinus aan ’t Bartelinkslaantje 44. De groep bestaat 85 jaar. En hoe leuk, onlangs is de nieuwe kampvuurkuil geopend. Het aantal parkeerplaatsen is beperkt, kom met de fiets! Heb je loten gekocht van deze scoutinggroep? Dan hoor je om 12.00 uur of je wat gewonnen hebt.

Hengelose scouts zijn ervan overtuigd dat zij de mooiste kampvuurkuil hebben

Zeg je scouting, dan zeg je natuurlijk ook kampvuurkuil. Bij Scouting Cunera Sint Marcellinus is een...

Concert in de basiliek

lambertusbasiliek

Hou je van orgelmuziek in een prachtige basiliek? Deze zomer wordt er elke zaterdag een orgelconcert gehouden in de Sint Lambertusbasiliek. Zaterdag 30 juni van 15.00 tot 17.00 uur is er een uitvoering van Toon Hagen uit Zwolle. Hij voert het Canto Ostinato van Simeon ten Holt uit, zijn beroemdste werk, in een bijzondere en veeleisende uitvoering op orgel. En het leuke is ook nog, het concert is gratis te bezoeken. Verder is het handig om te weten dat er niet wordt geapplaudisseerd tussen de muziekstukken en dat er aan het einde van elk concert een collecte wordt gehouden.

Inloopavond voor Oyfo lessen

Foto: ANP

Op vrijdag 29 juni is er van 19.00-20.00 uur een inloopavond in Wijkcentrum Slangenbeek waar de Oyfo docenten die les geven in het wijkcentrum informatie geven over de lessen die daar te volgen zijn: ballet, koor, trompet, gitaar, dwarsfluit, blokfluit, keyboard, piano.
En om vast te noteren in je agenda: op zaterdag 7 juli vanaf 19.30 uur wordt de jaarlijkse einduitvoering van Oyfo Muziek gehouden in het Esrein, bij Zaal Zuid en Theater Kamak. Een groot aantal leerlingenensembles hebben zich voorbereid om hun musiceerkunsten te laten horen. Het wordt een heel afwisselende concertavond, waarinje kan genieten van de klanken van slagwerk, gitaar, saxofoons, koperblazers, piano, houtblazers, kinderkoor en blokfluit.

Kijkje bij de watermolen

Krijg je met het mooie weer van komend weekeinde zin aan een fietstochtje? De Oldemeule of Oelemölle is zondag geopend. De Oldemeule kun je vinden aan de Olde Meulenweg 4. Het is de enig bewaarde molen in de gemeente Hengelo. Molenaar is Angelo ter Laak. Aangedreven door wind en water, voel je de molen trillen, kloppen en bonken. Dus kom naar de Oldemeule en ervaar hoe de molen werkt.

Danceworkx in Rabotheater

Foto: Danceworkx

Heb je zin aan een middagje dans in het theater? De nieuwe dansschool Danceworkx uit Borne treedt zondag vanaf 16.00 uur op in het Rabotheater. Het wordt een afwisselende voorstelling met veel verschillende soorten dans. Kaartjes koop je à €11 aan de zaal.

Schouwburg Hengelo theaters

Nu open09:00 - 18:00

Beursstraat 44, Hengelo

Bekijk meer:theaters
<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.