Deze leuke dingen kun je dit weekend doen in Hengelo

Door Miranda Nijland 4 januari 2019

Nog even genieten van de laatste vakantiedagen? Of gewoon weekend vieren na je werkweek? Dat kan want er zijn weer leuke dingen te doen in Hengelo. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Alles over dino’s

Hebben jouw kids interesse in dino’s? De werkgroep Archeologie van Museum Hengelo houdt donderdag en vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur leuke activiteiten voor kinderen. Donderdag staan de dino’s centraal met foto’s en film. Verschillende soorten dinosauriërs passeren de revue en er wordt gesproken over ‘gangbare’ vondsten van dino’s. Zoals botten, voetafdrukken, eieren en keutels. En wil je weten hoe de reconstructie van dinosauriërs door de tijd is veranderd, dan moet je donderdag 3 januari zeker naar het Archeologiepand komen. Vrijdagmiddag 4 januari is gereserveerd voor verhalen over ridders, kastelen en prinsessen. De entree bedraagt slechts € 1,00 per kind per middag.

Wanneer? Donderdag en vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur
Waar? Archeologiepand Museum Hengelo, Marktstraat 19


Meer over Museum Hengelo ontdekken?

Museum Hengelo bezienswaardigheden

Nu gesloten13:00 - 17:00

Beekstraat 51, Hengelo

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Voorleesuurtje

Zaterdag gaan we weer voorlezen! Kom je ook? https://bit.ly/2PCMr7A

Posted by Bibliotheek Hengelo on Thursday, 3 January 2019

 

Zaterdag is er weer een voorleesuurtje in de bibliotheek. Dat begint om 13.30 uur en is op de jeugdafdeling (eerste etage). Kom je ook luisteren met je peuter of kleuter?


Meer over Bibliotheek Beursstraat ontdekken?

Bibliotheek Beursstraat bibliotheken

Nu open09:00 - 20:00

Beursstraat 34, Hengelo

Bekijk meer:bibliotheken

Zelf een sieraad maken

Foto: Facebook Oyfo

Hoe leuk, bij Oyfo Techniekmuseum kun je vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur emailleren. Wil je zelf een sieraad maken, schuif dan aan bij de emailleertafel. Onder begeleiding van Ligita leer je hoe je een bijzonder sieraad kunt maken van een muntstuk. Je gaat boren, walsen en emailleren. Oude technieken die tot prachtige resultaten leiden. Iedereen vanaf 8 jaar kan meedoen.

Wanneer? Vrijdag 4 januari, 11.00 tot 17.00 uur
Waar? Oyfo Techniekmuseum, Industriestraat 9


Meer over Oyfo Techniekmuseum ontdekken?

Oyfo Techniekmuseum bezienswaardigheden

Nu gesloten12:00 - 17:00

Industriestraat 9, Hengelo

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Theatercollege Wim Daniëls

Foto: ANP

Na afloop van deze voorstelling denk je waarschijnlijk: hoe kan het dat ik als taalmens al dit moois niet eerder geweten heb? Wim Daniëls geeft vrijdagavond in Hengelo een theatercollege over taal. De hele geschiedenis van de taal inclusief de rafelranden, zoals de leestekens en de sisklanken.

Wat de mens primair van de dieren onderscheidt is de taal. Maar die was er niet altijd. Waar komt taal vandaan? Hoe heeft de taal zich ontwikkeld, elders en hier? Wat ís het Nederlands eigenlijk en waar komen onze woorden vandaan? Wim Daniëls heeft er prachtige, inzichtelijke theorieën over!

Wanneer? Vrijdag 4 januari, 20.00 uur
Waar? Schouwburg Hengelo


Meer over Schouwburg Hengelo ontdekken?

Schouwburg Hengelo theaters

Beursstraat 44, Hengelo

Bekijk meer:theaters
<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.