Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

6 x leuke dingen om te doen dit weekend in Hengelo

Door Miranda Nijland 24 januari 2020

Yes, het is weer vrijdag! Dat betekent: misschien wel uitslapen of naar de markt. Lekker shoppen of een gezellig plekje zoeken om koffie te drinken. Of… misschien wel één van deze doe-tips. Fijn weekend!

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Nationaal Theaterweekend

Wil je wel eens met eigen ogen zien wat er zich allemaal afspeelt achter de schermen van Schouwburg Hengelo? Hou dan zaterdag 25 januari vrij. Je kunt die dag ook een mystery guest ontmoeten in de artiestenfoyer! Het volledige programma lees je in bijgaand artikel.

Zaterdag 25 januari, Schouwburg Hengelo

artiestenfoyer

Rondkijken in artiestenfoyer en mystery guest ontmoeten in Schouwburg Hengelo

Wil je wel eens met eigen ogen zien wat er zich allemaal afspeelt achter de schermen van Schouwburg ...

Nieuwjaarsconcert met Cecilia

kerstnachtdiensten

Heb je zin om vrijdagavond relaxed te luisteren naar mooie muziek? In de Kristalkerk kun je vrijdagavond luisteren naar een nieuwjaarsconcert van het Koninklijk Symphonie Orkest Cecilia. Een concert met muziek van Johann Straus junior en Frans Léhar. Antonia Dunjko is de soliste sopraan. Christian van den Berg leidt dit concert.

Vrijdag 24 januari 20.00 uur, Kristalkerk P.C. Hooftlaan 210. Entree: vrij gift

Beerland

Foto: Facebook Metropool

Het Beerland festival is een festival in poppodium Metropool in Hengelo. Het festival richt zich met name op hardere muziekstijlen als rock. Voor alle bezoekers die Metropool vervloeken voor het feit dat feit dat Beerland met onder andere Claw Boys Claw in Hengelo midden in hun dry januari valt, hebben ze besloten dat ze zaterdag laten samen vallen met 32 februari. Problem solved! Komt vooral goed uit voor de liefhebbers van Duvel want dat biertje hebben ze dit jaar exclusief van de tap, naast de andere speciaalbieren! Hier vind je alle informatie over de ticketverkoop.

Beerland Festival, Muziekcafe Metropool, Aanvang: 16.00 uur. Zaal open: 15.30 uur.

Film Artic

Hoewel het hier nog bepaald geen winter is, kan de sfeer en het gevoel van kou alvast worden geproefd in deze IJslandse publiekstrekker. Vrijdag 24 januari wordt in Kulturhus Hasselo de film ‘Arctic’ vertoond. Arctic gaat over overleven in de barre omgeving van de Noordpool met alleen sneeuw, ijs, eenzaamheid en strijd tegen de natuur. Als dan de reddingshelikopter ook neerstort is het drama compleet. Na de vliegtuigcrash zet de indringende openingsscène het verhaal meteen neer. Een fenomenale ‘oneman-show’ van Mads Mikkelsen.

Film Artic, vrijdag 24 januari, vanaf 19.30 uur. Entree 6 euro incl. koffie en drankje. Hier kun je reserveren.

Concert Armonia

Beeld: Armonia

Muziekvereniging Armonia geeft zaterdag 25 januari een groot concert met het voltallige orkest en jeugdorkest. Vorig jaar werkte Armonia samen met het koor van ‘Zing Nederlands met me’ en deze avond wordt de samenwerking voortgezet met een gezamenlijk concert met als thema ‘thuiskomen’.

Concert muziekvereniging Armonia, TJHO en koor Zing Nederlands Met Me. Van 20.00 tot 22.30 uur sporthal Uitslagsweg (tegenover de Klankkast) Kijk voor meer informatie hier.

Techniekmiddag

Foto: Facebook Oyfo

Vind jij techniek heel interessant? Dan is deze tip misschien wel wat voor jou. Oyfo Techniekmuseum houdt zaterdag 25 januari van 13.15 tot 15.45 uur een KIVI Techniekdoemiddag voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. KIVI is het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Na het maken van de werkstukjes is er natuurlijk tijd om het museum te bekijken. De technische opdrachten zijn gekoppeld aan de leeftijd van de kinderen:

• 4, 5 en 6 jaar maken een krabbelkopje
• Kinderen van 7 en 8 jaar maken een blik met heimwee
• Ben je 9 of 10? Dan kun je een zonnezweefmolen maken
• Ook een leuke uitdaging: kinderen van 11 en 12 jaar maken een elektrische ventilator

Zaterdag 25 januari van 13.15 tot 15.45 uur, Oyfo Techniekmuseum, Industriestraat 9. Je kunt je alleen vandaag (vrijdag) nog aanmelden door een e-mail te sturen naar: [email protected] onder vermelding van naam, voornaam en leeftijd van het kind. Toegang uitsluitend met bevestiging van deelname. 

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.