Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 x dit wil je doen dit weekend in Hengelo

Door Miranda Nijland 22 november 2019

Het is vrijdag en dat betekent weekend! Ben jij er al klaar voor? Wij wel! Dit weekend gaat helemaal top worden, want er is weer genoeg te doen in onze stad. Dus pak je agenda erbij, want je hoeft je niet te vervelen in Hengelo.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Snuffelen tussen de kraampjes

kasbah

Heb je zin om lekker te snuffelen tussen kraampjes? De Kasbah hobbywinkeltjes houden zaterdag 23 november van 11.00 tot 16.00 uur een overdekte Kasbah Markt. Je vindt er onder meer leuke decembercadeautjes, kunst, handgemaakte producten, brocante spullen en zelfgemaakte gerechten. De winkeltjes zijn open en er zijn demonstraties van hoe diverse producten worden gemaakt. Er is een kraam met Surinaamse hapjes, met Turkse hapjes, een popcornkraam en een poffertjeskraam. Ook kun je een bezoekje brengen aan het Piet Blom museum. Inschrijven voor een kraam van 2 of 3 meter bij Ans Visser, 06-14155676 of stuur een e-mail: [email protected]

Kasbah Markt, 11.00 tot 16.00 uur, winkeltjes in de Kasbah, ingang Jacq. Perkstraat.

Bezoek het Repair Café


Misschien ligt het nog ergens onderin een kast bij jou thuis: elektrisch gereedschap of speelgoed wat je eigenlijk weer aan de praat wil krijgen. Op zaterdag 23 november van 10.00 tot 13.00 uur is er een Repair Café in OYFO. Van het herstellen van elektrisch gereedschap, het weer aan de praat krijgen van elektronica tot het repareren van speelgoed. Deze maand, met de donkere dagen in aantocht, is er ook weer aandacht voor fietsverlichting. Je bent welkom in OYFO aan de Industriestraat 9. Wil je meer weten of meedoen, kijk dan even hier.

Repair café, 10.00 tot 13.00 uur, Oyfo Industriestraat 9

Kerstmarkt en koopzondag Het Goed

 

Ben je op zoek naar bijzondere kerstspullen en kerstdecoraties? De traditionele kerstmarkt bij Kringloopwinkel Het Goed wordt zaterdag 23 november weer gehouden. Medewerkers hebben met veel enthousiasme en inzet de gehele winkel omgetoverd in kerstsfeer. Naast allerlei kramen met bijzondere en unieke kerstspullen kun je inspiratie opdoen! En misschien heb je nog wel zin aan een lekker hapje of drankje. Wil je zondag ook kerstshoppen? Dat kan, want Het Goed is zondag 24 november open van 11.00 tot 16.00 uur. Hoe leuk is dat?

Kerstmarkt Het Goed, zaterdag 23 november, Hamerstraat.

Film De beken van Hengelo

De film ‘De beken van Hengelo’ kun je deze week twee keer zien in Museum Hengelo en wel op donderdag en zaterdag 23 november. De film is gemaakt door Walter Tuenter van de Videofilmclub Hengelo op verzoek van de gemeente Hengelo. De film geeft een beeld van de rol die de beken van Hengelo gespeeld hebben in de ontwikkeling van de stad. Wil je de film zien, reserveer dan snel (tel. 074 – 259 42 16) want er zijn 50 plaatsen beschikbaar.

Film, Museum Hengelo, Beekstraat 51, zaterdag 23 november 14.00 uur

Intocht in Tuindorp

Foto: Facebook Sinterklaasintocht Tuindorp

Omcirkel zondag vast in je agenda: Sinterklaas bezoekt dan het Tuindorp. Komen jullie hem en zijn Pieten verwelkomen? Het voorprogramma begint om 11.30 uur rond het middaguur op het C.T. Storkplein. Na een hartelijke ontvangst met onder meer een show door het Twents Fanfare Orkest vervolgt hij zijn rijtoer en kun jij ook aansluiten. Na de optocht is er een kinderfeest in wijkcentrum ’t Lansink waarbij ieder kind bij vertrek een lekkere verrassing krijgt.

Intocht Tuindorp zondag 24 november, vanaf 11.30 uur C. T. Storkplein

Sinterklaasintocht in De Noork

sint De Noork
foto: Stichting Sinterklaasactie De Noork

Ook zondag staat Sinterklaas weer een drukke dag te wachten. Hij komt die middag met zijn pieten in De Noork. De intocht begint dit jaar om 14.00 uur, een half uur eerder dan voorgaande jaren! De intocht begint nabij de kruising Deurningerstraat / Landmansweg. Vervolgens gaat de Sint met zijn zwarte pieten door de Deurningerstraat, Castorweg, Joseph Haydnlaan, Oude Postweg, Oldenzaalsestraat, Deurningerstraat, Dr. Schaepmanstraat, Sloetsweg en de Sint Janstraat.

Sinterklaasintocht De Noork, zondag 24 november vanaf 14.00 uur. Start aan de Deurningerstraat

Huis van Sinterklaas

Huis van Sinterklaas

Zijn jouw kinderen nog niet in het Huis van Sinterklaas geweest? Zaterdag 23 november tussen 14.00 en 16.00 uur kunnen ze terecht in het Parochiehuis van de Lambertusbasiliek aan de Enschedesestraat 1.

Zaterdag 23 november, 14.00 tot 16.00 uur, Enschedesestraat 1.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.