Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x dit kun je doen dit weekend in Hengelo

Door Miranda Nijland 14 februari 2020

Yes, het is weer vrijdag! Dat betekent: misschien wel uitslapen of naar de markt. Check deze weekendtips om te weten wat in Hengelo te doen is!

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Speuren tussen oude foto’s

Museum Hengelo zoekt speurneuzen

Hou jij van oude foto’s? Ga dan vrijdag 14 februari naar Museum Hengelo. Het Museum Hengelo heeft hulp nodig bij het vinden van ontbrekende gegevens van (historische) foto’s van Hengelo, Beckum en Oele. Het museum beschikt over ruim veertigduizend foto’s, maar van een aantal foto’s missen ze belangrijke gegevens. Misschien weet jij er meer van of vind je het leuk om samen historische films te kijken. Locatie: het Auditorium van het museum aan de Beekstraat 51.

Speurneuzen, Museum Hengelo, Beekstraat. Vrijdag 14 februari van 13.00 tot 16.00 uur

Spelen in het donker

Foto: Facebook Bengeltjesdorp

Het discospelen bij Bengeltjesdorp is weer begonnen, je bengeltjes kunnen vrijdag 14 februari weer terecht. In november werd de eerste disco speelavond gehouden. Omdat het zo’n succes was, is er nu een maandelijkse disco-avond. Je kind komt alleen of met vrienden of vriendinnen. Er hoeft geen volwassene mee, maar dat mag natuurlijk wel. Spelen in de speeltuin, in discolicht of in het donker!

Disco spelen Bengeltjesdorp, vrijdag 14 februari vanaf 18.00 uur

Shantykoor

Het bekende shantykoor De Oostvaarders verzorgt een bijzonder optreden op zaterdag 15 februari in Kulturhus Hasselo. Speciaal voor dit optreden heeft het koor een aantal bekende liedjes ingestudeerd uit de periode van de bevrijding, 75 jaar geleden. Het shantykoor uit Almelo maakt er altijd een dolle boel van en betrekt het publiek graag bij hun optreden met liedjes uit de oude doos. Meezingen, meedeinen, een dansje maken met de dirigent, hossen door de zaal, alles mag. Aanvang 14.00 uur. Entree 2 euro.

Shantykoor De Oostvaarders, zaterdag 15 februari 14.00 uur, Kulturhus Hasselo

Improvisatietheater

Heb je zin om een avondje te lachen? De improvisatievoorstelling ‘Geliefd Obstakel’ is zaterdag 15 februari te zien bij Café De Cactus aan de Pastoriestraat. Geniet ‘the day after’ Valentijn van idiote en uit het leven gegrepen geïmproviseerd theater rondom het thema ‘geliefd obstakel’. Het publiek bepaalt de ingrediënten zoals ‘relatie’, ‘locatie’ en natuurlijk ‘obstakel’. Snor wat vrienden, je partner of wat andere geliefde obstakels op en kom gezellig een avondje lachen. Kaarten aan de deur € 6,50. Inloop vanaf 19.30 uur. Wil je reserveren, stuur dan een e-mail naar: [email protected]

Geliefd Obstakel, zaterdag 15 februari vanaf 19.30 uur, Café De Cactus Pastoriestraat

Kindercarnaval

Of de kinderen in Hengelo ook carnaval kunnen vieren? Jazeker wel, dat kan komende zondag al. Je kunt aansluiten in de polonaise tijdens het 6e kindercarnaval van H.C.V. de Weidemennekes en H.C.V. de Windbuuln bij Van der Valk. Wat er die middag allemaal te doen is? In onderstaande artikel hebben we het voor je op een rijtje gezet.

Kindercarnaval Van Der Valk, zondag 16 februari van 13.30 tot 16.30 uur

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.