Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weekend in Hengelo: intocht Sinterklaas, waterprojectie, VroegZat en meer

Door Miranda Nijland 15 november 2019

Het is weer weekend en we gaan leuke dingen doen in Hengelo! Wat dacht je van:

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Intocht sinterklaas

Heb jij de datum al omcirkeld in je agenda? Zaterdag 16 november komen Sinterklaas en zijn pieten om 14.00 uur aan op het station in Hengelo. Daarna vervolgt de Sint zijn tocht door de binnenstad. Wil jij weten waar je Sinterklaas en zijn pieten kan ontmoeten? Dit is de route van de Sinterklaasintocht in Hengelo 2019.

Zaterdag 16 november, vanaf 14.00 uur Station Hengelo en binnenstad 

Lees ook:

plekken sinterklaas 2018

Sinterklaasintocht Hengelo 2019: dit is de route

De intocht van Sinterklaas in Hengelo is altijd een groot spektakel waar jaarlijks veel mensen op af...

Peter is dé Sinterklaas van de Hengelose binnenstad: ‘Elk jaar weer een speciaal gevoel’

Regen of sneeuw, sinterklaas en zijn vrolijke pieten deinsen voor geen enkel weertype terug. Ruim 3 ...

Waterprojectie Boekelosebrug

Boekelosebrug
foto: Gemeente Hengelo

Je weet misschien nog wel dat vorig jaar oktober de oude Watertoren op een bijzondere manier in de spotlights is gezet. Op de toren werd een video geprojecteerd. Iets soortgelijks gaat zich afspelen bij de Boekelosebrug. Met de videoprojectie op de watertoren kreeg je door middel van beeld en geluid meer over de geschiedenis te zien en werd meteen ook een blik op de toekomst geworpen. Nu is Hart van Zuid aan de beurt. Rense Neuteboom en Maarten Mensink hebben in samenwerking met de gemeente Hengelo een gave waterprojectie ontwikkeld die het verhaal van Hart van Zuid vertelt, met de nieuwe Boekelosebrug en het Twentekanaal als uniek decor. Je wordt meegenomen op reis in de geschiedenis én toekomst van dit mooie stukje Hengelo.

Vrijdag 15 november, Boekelosebrug. Voorstellingen om 19.00 en 20.00 uur (goede plek om te kijken is vanaf de kade bij Stork Thermeq Ketelmakerij 2)

Disco spelen bij Bengeltjesdorp

Een keer wat anders: misschien speelt je kind wel geregeld bij Bengeltjesdorp. Vrijdagavond kunnen ze spelen in discosfeer. Klimmen en klauteren in de speeltuin, in disco licht of in het donker. Hoe het werkt: je komt alleen of met je vrienden of vriendinnen. Er hoeft geen volwassene mee, maar dat mag natuurlijk wel.

Vrijdag 15 november, van 18.00 tot 21.00 uur, Bengeltjes Speeldorp Esrein 21. Entree is 8,50 euro inclusief: 4 x fris en een zakje chips of snoep.

VroegZat Metropool

muziekcafe
foto: IENS

Zin om lekker te stappen, maar niet om de hele nacht door te gaan? Vrijdagavond van 19:30 tot 23:59 uur is er de vierde editie van VroegZat in Metropool. Hengelo kan nog geen genoeg krijgen van deze feestjes. Heb jij de eerste drie edities ook meegedanst en was je toch de volgende ochtend weer lekker fris en fruitig? Voor kaarten in de voorverkoop, klik hier. Bel je vrienden, kan je niet vroeg genoeg bij zijn!

VroegZat, vrijdag 15 november vanaf 19.30 uur. Metropool, Hengelo

Pubquiz

Foto: Facebook Tukkers On Ice

Doe jij mee? Zaterdag 17 november wordt een pubquiz gehouden voor Tukkers on Ice. De teller staat al op €2.000 en dat bedrag loopt nog op. Je kunt meespelen met de quiz in hamburgerrestaurant De Straatsburger in de Slangenbeek. Hier vind je meer informatie

‘Tukkers on Ice’ Marko en Kiki gaan schaatsen voor Kika

Vijfhonderd kilometer schaatsen voor het goede doel. Dat zijn Marko en Kiki Post begin volgend jaar ...

Lesdag Ayurveda

Foto: Pixabay

Wil jij kennismaken met Ayurveda? Volg dan zaterdag 15 november van 09.30 tot 16.30 uur een introductieles. Ayurveda is jezelf leren kennen, op onderzoek uitgaan naar wat jij kunt doen voor je eigen balans, je zelf uitdagen, kennis vergaren, nieuwe wegen in durven slaan en meer. Aanmelden [email protected]

Ayurveda, zaterdag 15 november van 09.30 tot 16.30 uur

Boekverkoop bibliotheek

Foto: Pixabay

Hou je van lezen? De bibliotheek verkoopt zaterdag 16 november van 09.00 tot 16.00 uur weer afgeschreven boeken, tijdschriften en dvd’s. Ook niet-leden zijn van harte welkom.

Boekverkoop, Bibliotheek Hengelo, zaterdag 16 november van 09.00 tot 16.00 uur

Kindercolleges Oyfo

Foto: Oyfo Techniekmuseum

Nieuwsgierige kinderen kunnen zondag 17 november weer colleges volgen aan de MuseumJeugdUniversiteit. Zondag 17 november stap je samen met Michel Kroese in de wereld van de muziek en trillingen. Hoe leuk, je gaat gaat zelf aan de slag om lage tonen te laten klinken! Een college duurt ongeveer een uur en is zondag van 11.00 tot 12.00 uur. Je kunt je hier inschrijven. Wil je meer weten over deze kindercolleges, kijk dan hier!

Kindercollege, zondag 17 november van 11.00 tot 12.00, Oyfo Techniekmuseum. 

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.