Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

WeustDag, Kunstmarkt Tuindorp en meer leuks dit weekend in Hengelo

Door Majorie Nijbroek 14 juni 2019

Pak je agenda erbij, want op vrijdag hebben we altijd een lijstje met leuke Hengelose evenementen in het weekend. En je hoeft niet stil te zitten de komende dagen, want er is genoeg te doen.

Pagina 1 / 10
⟵ swipe swipe ⟶

Weustdag

WeustDag
foto: kinderboerderij het Weusthag

Zondag 16 juni staat de Weustdag gepland. Alle verenigingen die actief zijn in het Weusthagpark organiseren dan leuke activiteiten. Denk aan demonstraties, live muziek en spellen voor kinderen. De afstanden zijn goed (en juist leuk als wandeling) te lopen en te fietsen; een handige kaart vind je hier. Voor de mensen die slecht te been zijn rijdt er een gratis treintje langs alle verenigingen. We schreven eerder een bericht over de Weustdag, lees dat hieronder.

Weustdag

Zondag is de Weustdag en dit is er allemaal te doen

Zondag nog niets op de planning? Dan is het een leuk idee om een bezoekje te brengen aan stadspark W...

Kunstmarkt Tuindorp

foto: Facebookpagina Kunstmarkt Tuindorp

Op zondag is het leuk om een kijkje te nemen bij de Tuindorpvijver. Dan is namelijk de 21e editie van Kunstmarkt Tuindorp. Ruim 150 kunstenaars uit Nederland, Duitsland en België presenteren en verkopen hun werk op de markt. Het gaat om kunst voor zowel binnen als buiten. Tussen het rondkijken door kun je voor een drankje en hapje terecht op een gezellig terras. De kunstmarkt is van 12.00 tot 17.00 uur.

Rommelmarkt bij de Kasbah

foto: Pixabay

Elk jaar houden de hobbywinkeltjes in de Kasbah een rommelmarkt en aankomende zaterdag is het weer zover. Van 10.00 tot 14.00 uur kun je lekker snuffelen tussen de spulletjes op de kraampjes, die buiten (maar wel overdekt) staan. Heb je zelf nog een zolder of berging vol spulletjes liggen?  Dan kan je een tafel of een groot kleed meenemen om aan de verkoop te slaan. Vergeet van tevoren niet even te reserveren (met een mailtje naar [email protected] of bij het winkeltje De Theeroos vrijdag tussen 14.00 en 16.00 uur). Voor deelname betaal je 5 euro. De ingang van de markt is aan de Jaques Perkstraat.

Salsa in de open lucht

foto: Facebookpagina Salsa Open Air

Vrijdagavond staat het Pastorieplein helemaal in het teken van salsa. Voor de zesde keer op rij houden DJ-RadioMASsalsa en Café The Three Musketeers namelijk de Salsa Open Air. Er zijn workshops en optredens en er is een Salsa Barbecue. DJ’s draaien salsa, bachata, merenque en kizomba beats. De entree is gratis en het duurt van 20.00 tot 00.00 uur.


Meer over The Three Musketeers ontdekken?

The Three Musketeers cafés

Vandaag gesloten

Pastoriestraat 30, Hengelo

Bekijk meer:cafés

Open Tuinen Weekend

foto: Pixabay

Heb jij net een huis gekocht en kun je wel wat tuin-inspiratie gebruiken? Of ben je gewoon benieuwd hoe het er bij anderen uitziet? Zaterdag en zondag is het Open Tuinen Weekend, en er doen ook Hengelose tuinen mee.  Wandel door grote en kleine tuinen en bewonder bijzondere planten en originele ontwerpen. Een leuke kans om andere andere groenliefhebbers te ontmoeten en tips en tricks uit te wisselen. Klik hier om te kijken welke tuinen er meedoen.

Zomerfair bij Erve het Geurts

Zorgboerderij Erve het Geurts houdt zaterdag een open dag. De deelnemers van de dagbesteding en de werkbegeleiding zetten zich in om iedereen die komt kijken een leuke dag te bieden. Je kunt zelfgemaakte producten zoals jam, wenskaarten en handwerk kopen en er is live muziek van gospelkoor Tribute. Ook vrienden van het Erf staan er met hun producten en diensten. De opbrengst van de dag gaat naar de stichting. De toegang is gratis, en meer info vind je op de website.


Meer over Erve het Geurts ontdekken?

Erve het Geurts dienstverlening

Gesloten09:30 - 16:30

Geurdsweg 20, Hengelo

Bekijk meer:dienstverlening

Nederlands grootste meidenvoetbaltoernooi

Helemaal leuk na de overwinning van ons vrouwenelftal deze week: zaterdag en zondag wordt het grootste meidenvoetbaltoernooi van Nederland gehouden in Hengelo. Meer dan 1000 (!) voetballende meiden afkomstig van meer dan 40 verenigingen uit binnen- en buitenland komen samen bij SV Wilhelminaschool. Het toernooi is gratis te bezoeken.


Meer over Sportvereniging Wilhelminaschool ontdekken?

Sportvereniging Wilhelminaschool sportverenigingen

Kanaaldijk 12, Hengelo

Bekijk meer:sportverenigingen

Meet & Greet met hoogheden van het Zandkasteel

foto: Facebookpagina Sand in the City

Ouders met jonge kinderen opgelet! Zaterdag, van 13:30 tot 14:00 uur, is er een Meet & Greet met Koning Koos, Prinses Sassa en Toto van het Zandkasteel. De actie is onderdeel van Zomerfestival Hengelo en Sand in the City, waarbij er een mega-zandband in de Molenstraat geplaatst is. Kinderen kunnen zich daar helemaal uitleven met schepjes en emmertjes, en er worden wekelijks leuke activiteiten georganiseerd. De Zomerburgemeesters van Hengelo zullen er zaterdag ook bij zijn; zij maken er een een leuke vlog van.

Gaaf! Volgende week verandert de Molenstraat in een reuze zandbak

Houdt jouw kind van lekker buitenspelen en jij van terrasjes pakken? Dat komt goed uit, want van 5 t...

Benefiet Hollandse avond

foto: Pixabay

In Café Zalencentrum Het Twentse Ros aan de Twekkelerweg is vrijdag een benefiet Hollandse avond. De reden voor het feest is het vijfjarig bestaan van stichting Help Anderen. Er treden zangers op en er is een jubileum-loterij met mooie prijzen  (lootjes kun je die avond in de zaal kopen). Kaarten voor het feest haal je bij het café en kosten 7,50 in de voorverkoop, op de dag zelf betaal je 10 euro. Het feestje begint om 20.00 uur.


Meer over Café en zalencentrum Het Twentse Ros ontdekken?

Café en zalencentrum Het Twentse Ros cafés

Vandaag gesloten

Twekkelerweg 227, Hengelo

Bekijk meer:cafés

Wildplukken en lunchen in Woolderes

foto: Pixabay

Natuurlijk Eetbaar! geeft vrijdag een workshop wildplukken. Er wordt eerst 2 uur lang gewandeld en tijdens de wandeling leer je van alles over de paardenbloem, smalle weegbree, zevenblad en andere plantjes. Later volgt er een kookworkshop en een lunch met gerechten bereid met biologische producten, eigen gebakken brood en drankjes. Deelname kost 35 euro per persoon (voor studenten geldt een gereduceerd tarief). Lijkt dit jou leuk? Meld je dan aan bij Marian Rupert via [email protected] of via 06-57341519.

Pagina 1 / 10
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.