Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

4 x leuk om dit weekend te doen in Hengelo

Door Miranda Nijland 11 januari 2019

Wat ga jij doen in het tweede weekend van het jaar? Wordt het een feestje? Ga je winkelen? Of wil je een concertje pakken? Wat het ook is, je hoeft je niet te vervelen in Hengelo, want er genoeg te doen. Wij zetten vier leuke dingen voor je op een rijtje.

Pagina 1 / 4
⟵ swipe swipe ⟶

Lezing Klaske Kassenberg

Foto: Bibliotheek Hengelo

Foto: Bibliotheek Hengelo

Klaske Kassenberg is opgegroeid in Hengelo, maar ze woont inmiddels alweer ruim 13 jaar in Turkije. Op 12 januari verschijnt haar nieuwste boek met voorleesverhalen voor kinderen vanaf ongeveer 5 jaar. En hoe leuk: omdat haar kleindochter komend weekend 5 wordt, wil Klaske dit vieren in de bibliotheek door haar kleindochter Ella het eerste boek te overhandigen. Het boek ‘Bento en Alba een asiel voor kinderen’ is Klaske’s verjaardagscadeau voor haar. De schrijfster leest daarna verhaaltjes voor en verloot enkele exemplaren onder de jonge luisteraars. Altijd fijn! Na afloop van het programma kun je het boek kopen en laten signeren. Ze neemt ook een aantal exemplaren van haar eerder verschenen boeken mee.

Waar? Bibliotheek Hengelo
Wanneer? Zaterdag 12 januari vanaf 14.30 uur


Meer over Bibliotheek Beursstraat ontdekken?

Bibliotheek Beursstraat bibliotheken

Geopend09:00 - 20:00

Beursstraat 34, Hengelo

Bekijk meer:bibliotheken

Gewoon Aans

Foto: Schouwburg Hengelo

Heb je zin om een avondje te lachen? Zaterdag staat het revuegezelschap Gewoon Ans! in de schouwburg. Ze brengen dan hun voorstelling Volk! Het is een vrolijke show en het kan haast niet anders of je gaat met een onmeunig goed humeur weer naar huis. Wat je kunt verwachten? Sketch, cabaret, zang en dans. Gewoon Aans! is eigenlijk voortgekomen uit het Twente revuegezelschap Boer’nleu, zij stopten 3 jaar geleden. Gerrit Versteeg en Louise Raamsteeboers begonnen al snel weer te schrijven en begonnen het nieuwe revuegezelschap ‘Gewoon Aans!’

Waar? Schouwburg Hengelo
Wanneer? Zaterdag 12 januari 20.00 uur


Meer over Schouwburg Hengelo ontdekken?

Schouwburg Hengelo theaters

Geopend09:00 - 18:00

Beursstraat 44, Hengelo

Bekijk meer:theaters

Zandkasteel in theater

Foto: Schouwburg Hengelo

Zit jouw peuter ook geregeld voor de buis als het Zandkasteel te zien is? Zondag zijn ze met een voorstelling in Schouwburg Hengelo. ‘Piraatje spelen’ blijft hun favoriete spelletje. Als echte piraten gaan ze met een grote piratenboot op zoek naar de schat! De voorstelling zit boordevol leuke liedjes uit de gelijknamige [email protected] televisieserie. Doe mee met de ‘Neuzenkriebeldans’ en laat zien hoe mooi je kunt dansen! Samen met Koning Koos beleven Prinses Sassa en Toto de mooiste avonturen. Na de voorstelling kun je natuurlijk op de foto met Koning Koos, Prinses Sassa en Toto.

Waar? Schouwburg Hengelo, Beursstraat
Wanneer? Zondag 13 januari om 11.00 (tot 12.30 uur) en om 15.30 (tot 17.00 uur)

Eerste Woolderesloop

Woolderesloop
foto: Joyce Landman/MPM

Het jaar gelijk sportief beginnen? Wat dacht je van de Wooldereslopen? Er zijn er 4. De eerste wordt zondag 13 januari gehouden. Inschrijving en ophalen startnummer op zondagochtend vanaf 09.00 uur bij de Woolderschool aan de Semmelweisstraat (als je je niet hebt vooringeschreven) De tweede loop is op 3 februari, de derde op 24 februari en de laatste op 17 maart. Zo begin je mooi fit aan het nieuwe jaar!

Waar? Woolderesschool, Semmelweisstraat
Wanneer? Zaterdag 13 januari

Pagina 1 / 4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.