Weekendoverzicht: topeditie speciaalbierfestival en een leeggeroofd geldbakje

Door Majorie Nijbroek 11 juni 2018

Wat gaat het weekend toch weer altijd snel voorbij. Was je druk met andere dingen en heb je niet veel meegekregen wat er in de stad is gebeurd? Lees ons weekendoverzicht en je kunt weer meepraten!

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Wat een leuke WeustDag

In het Weusthagpark zijn heel veel verschillende verenigingen actief en gisteren kon je met al die actieve verenigingen kennismaken tijdens de WeustDag. Skeeleren, paardrijden, tennissen, de dieren aaien van Kinderboerderij Weusthag en meedoen aan typische scoutingactiviteiten. Er was van alles te doen en te beleven.

Speciaalbiertjes drinken

Het zonnetje scheen volop tijdens het speciaalbierfestival, gisteren bij Hazemeijer. Bij 30 kleine brouwers kon je kennismaken met heel veel speciaalbiertjes. En of het druk was? Dat kun je wel stellen. Jullie waren er weer met duizenden. Mooi weer, veel bezoekers, fijne sfeer; kortom een topeditie!

Kunst, kunst en meer kunst

Ook WAK18 zit er weer op. In de Week van de Amateurkunst (WAK18) kon je genieten van kunst van, voor en door Hengeloërs. Op locaties binnen en buiten. Mooie kunst, maar ook bijzondere, inspirerende en verrassende kunst.

Geldbakje leeggehaald

Waardeloos, schandalig, walgelijk. Dit soort reacties lezen we onder het bericht dat De Pluktuin gisteren heeft gepost op Facebook. De Pluktuin heeft op veler verzoek ook zondag het Rustpunt open gedaan. Dat is op basis van zelfbediening. Je kunt een drankje halen en stopt het geld in het bakje. Dat gaat gelukkig meestal goed. Maar gisteren niet. Toen hebben bezoekers net voor sluitingstijd er geen geld ingedaan, maar uitgehaald. Weg opbrengst. We sluiten ons aan bij al die verontwaardigde reacties. Wie doet er nu zoiets??

 

Op veler verzoek, hebben wij besloten om ook op zondag, op basis van zelfbediening, ons Rustpunt te openen. We hebben,…

Posted by Het Plukreef on Sunday, 10 June 2018

Op beestjes vissen

Tegelijk met de WeustDag was ook de Slootjesdag van het IVN Hengelo. Weet jij wat er allemaal bij jou in de sloot of vijver leeft? De Slootjesdag is een soort ontdekkingsreis in sloot of – in dit geval – de vijver. Wat leven er allemaal voor diertjes – zoals spinnetjes, torretjes, kikkervisjes en kleine visjes – in de vijver en wat voor planten groeien er in het water? Voor jong en oud is het leuk en leerzaam om te ontdekken wat er allemaal groeit, bloeit en leeft in de vijver. Spannend, leerzaam én leuk!

 

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.