Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rondje schaatsen, naar de winterfair en meer weekendevenementen

Door Majorie Nijbroek 6 december 2019

Bijna weekend! Heb je nog geen idee wat je moet gaan doen? Dan helpen wij je graag een beetje op weg. Daarom voor jullie een lijstje met deze weekendevenementen.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Winters Hengelo

De laatste voorbereidingen worden getroffen, zaterdag kun je er schaatsen!

Zaterdag begint Winters Hengelo. Van 7 december tot en met 6 januari vind je weer de gezellige schaatsbaan met Schaatscafé op het marktplein. Voor slechts €4 heb je al een dagkaart en dat is inclusief schaatshuur. Neem je je eigen schaatsen mee, dan betaal je slechts €1,50. Tijdens Winters Hengelo zijn er verschillende activiteiten. Het curlingtoernooi is daar een voorbeeld van.

Moe geworden van het schaatsen of wil je even opwarmen? In het Schaatscafé kun je terecht voor een warm drankje, zoete lekkernijen en kleine gerechten.

Dit is wanneer je de schaatsen weer kan onderbinden (voor Winters Hengelo)

Het is nooit te vroeg om het te hebben over kerst, nietwaar? Hoewel Sinterklaas nog niet eens in het...
curlingtoernooi

Gezellig avondje curlen en je steunt er meteen de Voedselbank mee

Een gezellig avondje uit met je collega's en daarmee ook nog eens het goede doel steunen. Klinkt goe...

Kerst bij de molen

oeler molen

Zondag kom je in kerstsferen bij de watermolen in Oele. Er zijn eigengemaakte kerstversieringen te koop, de Hengeler Mirrewinterhoarnbloazers laten hun ‘oale roop’ horen. In de molen klinkt muziek en je kunt kijken naar de folkloristisch dansen van boerendansgroep Twentsche Leu. Tegen een kleine vergoeding koop je koffie, erwtensoep, chocolademelk en krentenwegge.

Zondag 8 december, 13.30 – 17.00 uur

Kerstboomfeest

kerstbomenverkoop
foto: Den Noaldboom

Bij Den Noaldboom wordt het uitzoeken van je kerstboom dit weekend een leuk feestje. Er is zaterdag en zondag namelijk van alles te doen bij dit kerstbomenverkoopadresje aan de Deurningerstraat 320. Er klinkt gezellige kerstmuziek, je hoort midwinterhoornbloazers, er zijn heel veel kerstartikelen te koop en er is voor iedereen een drankje en soep. Jonge bezoekertjes krijgen ook een leuke attentie. En je vindt er dus ook kerstbomen in alle soorten en maten. Is het een probleem om je boom zelf mee te nemen? Dan kun je ‘m laten bezorgen. Het kerstboomfeest is beide dagen van 10.00 tot 20.00 uur.


Meer over Den Noaldboom kerstbomenverkoop ontdekken?

Den Noaldboom kerstbomenverkoop hoveniers

Geopend09:00 - 21:00

Deurningerstraat 320, Hengelo

Bekijk meer:hoveniers

Winterfair

winterfair
archieffoto: Erve het Geurts

Leuk uitje voor de zaterdagmiddag: deelnemers, vrijwilligers en medewerkers van de dagbesteding en werkbegeleiding houden zaterdag een Winterfair bij Erve het Geurts. Er is een kleinschalige markt met ambachtelijke producten die deelnemers hebben gemaakt. Je koopt de spulletjes tegen schappelijke prijzen. Van de verkoop worden weer nieuwe materialen gekocht. De fair wordt opgeluisterd door live muziek. En hoe leuk: dit jaar kun je ook een begeleide winterwandeling maken over het erf en in de omgeving. Je hoort daarbij allemaal weetjes en leuke verhalen over Oele. De toegang is gratis.

Zaterdag 7 december, 13.00 – 17.00 uur

Eindejaarsconcert

Big Band Hengelo
foto: Facebook Big Band Hengelo

Vorig jaar stond Sander Zweerink 10 jaar als dirigent voor de Big Band Hengelo. Een mooie gelegenheid om hem in het zonnetje te zetten. Dat gebeurt zondagmiddag in café De Cactus. De koffie staat klaar vanaf 15.30 uur, om 16.00 uur is het showtime.

Write for Rights

foto: Amnesty International

Amnesty International Hengelo haakt zaterdag aan bij de grootste jaarlijkse schrijfactie ter wereld: Write for Rights. Al vele dappere activisten voor wie Amnesty heeft geschreven, zijn vrijgekomen. Tijdens de Write for Rights 2019 staan jongeren centraal. Wil je meeschrijven? Kom dan zaterdag naar het kantoor van Hengelo Promotie aan de Markt.  Meer weten? Kijk dan op de pagina van www.amnestyhengelo.nl.

Zaterdag 7 december, 11.00 – 16.00 uur

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.