Iets betekenen voor een ander; 5 vrijwillige vacatures op een rij

Door Rahanna Van Stapele 23 april 2019

Er zijn altijd mensen (en dieren) die wel wat steun of hulp kunnen gebruiken. Elke week plaatsen wij al een lijstje met betaalde functies, maar we hebben nu ook een aantal vacatures verzameld voor vrijwillige baantjes waarmee je iets goeds voor een ander kan doen. Het biedt je ook de kans om leuke mensen te ontmoeten!

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Kinderen een leuke middag bezorgen

Stichting Wijkkracht organiseert gezellige middagen voor kinderen voor wie het niet zo vanzelfsprekend is om aan reguliere clubjes of activiteiten deel te nemen. Dat kan zijn vanwege een beperking of andere redenen. De middagen worden gehouden bij kinderboerderij Het Weusthag, op woensdag (14.30-17.00 uur, leeftijd 8-12 jaar) en vrijdag (14.30-17.00 uur, leeftijd 6-8 jaar).

Er worden spelletjes gespeeld, er wordt geknutseld en bij de dieren gekeken. Eens per twee weken help je met de activiteiten. Als het nodig is neem je even een kind apart. Gevoel voor het omgaan met kinderen en daar plezier in hebben is belangrijk dus. Lijkt het je leuk om deze kinderen onvergetelijke middagen bezorgen of wil je meer informatie? Dan kan je contact opnemen met Gerrie de Schiffart (telefoon: 06-28413699, email: [email protected]) of Mariska Bergman (telefoon: 06-54738184, mail: [email protected])


Meer over Kinderboerderij ’t Weusthag ontdekken?

Kinderboerderij ’t Weusthag kinderboerderijen

Gesloten09:00 - 17:00

Van Alphenstraat 25, Hengelo

Bekijk meer:kinderboerderijen

Een-op-een taallesjes geven

foto: taalpunthengelo.nl

Taalpunt Hengelo is hard op zoek naar taalcoaches, die vluchtelingen/statushouders willen helpen met het leren van Nederlands.  Je helpt mensen een paar uurtjes per week met het spreken van de taal. Ook worden er vrijwilligers gezocht die kunnen helpen met het lezen en schrijven van laaggeletterde Nederlanders. Je kan afspreken bij iemand thuis of op een neutrale plek zoals in de bieb. Als vrijwilliger krijg je gratis materiaal om te gebruiken in je lessen, mag je boeken uit de bieb lenen én krijg je een training aangeboden om te leren hoe je deelnemers goed kunt begeleiden.

Lijkt jou dit een leuke uitdaging? Lees meer over het werk en geef je op via de website! 


Meer over Bibliotheek Beursstraat ontdekken?

Bibliotheek Beursstraat bibliotheken

Gesloten09:00 - 20:00

Beursstraat 34, Hengelo

Bekijk meer:bibliotheken

Stukje lopen met ouderen

foto: Pixabay

Vind jij het een slechte zaak als ouderen hele dagen binnen blijven zitten omdat ze niet zelfstandig naar buiten kunnen? Binnen de locaties van Carintreggeland (Humanitas, Bellinckborg, ’t Gerbrand, Backenhagen, Het Woolde, Herinckhave) wonen ouderen met dementie of lichamelijk beperking. Jij kunt helpen en zo de vaste medewerkers ondersteunen door lekker met de ouderen naar buiten te gaan en te wandelen. Je neemt mensen mee in een rolstoel of aan de arm/met rollator. Ben je geduldig en een beetje flexibel? Dan gaat jouw hulp erg gewaardeerd worden!

Om je aan te melden kan je contact opnemen met Miriam Tenhage ([email protected]) of Miriam Vroling ([email protected]).


Meer over Carintreggeland ontdekken?

Carintreggeland verpleeghuizen

Boortorenweg 20, Hengelo

Bekijk meer:verpleeghuizen

Biertjes tappen op het BAM! festival

foto: Facebook BAM! Festival

Geen mensen in nood, maar wél een grote groep Hengeloërs een fantastische ervaring bezorgen. De organisatie van het BAM! Festival is nog hard op zoek naar vrijwilligers voor hun twaalfde editie op 25 mei. Lekker in het zonnetje en met toffe optredens op de achtergrond werk je samen met een gezellig team om er voor bezoekers van alle leeftijden een spectaculaire dag van te maken. Naast horecawerkzaamheden kan je ook bij de muntverkoop zitten of met andere klussen bijspringen.

Schrijf je hier in als vrijwilliger!

Dieren in nood helpen

Dierenambulance Twente

Heb jij een hart voor dieren en wil je je graag inzetten voor tamme en wilde dieren in benarde situaties? Dierenambulance Twente is op zoek naar chauffeurs. Je draait samen met een bijrijder twee 24-uursdiensten per maand, waarin je gewonde dieren oppikt, ze stabiliseert en vervoert. Ook kan er van je gevraagd worden om de politie, de brandweer of gemeentelijke diensten te assisteren. Je moet wel minimaal 21 jaar, sociaal, betrouwbaar en stressbestendig zijn, geen angst voor dieren kennen én een rijbewijs B hebben.

Alle vrijwilligers krijgen een opleiding aan de Dierenbescherming Academy. Denk bijvoorbeeld aan Dieren EHBO en voorlichting over het omgaan met agressieve dieren. Daarnaast deel je een gezellige werkplek met leuke collega’s. Meld je hier aan!


Meer over Dierenambulance Twente ontdekken?

Dierenambulance Twente dierenartsen

Gesloten09:00 - 17:00

Postbus 646, Hengelo

Bekijk meer:dierenartsen
Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.