Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vakantietijd! Dit zijn de leukste Disneyfilms allertijden volgens Gerlande

Aangeboden door Disney+ 14 juli 2020

Hè hè, vakantie is aangebroken! Het is tijd voor eindeloze sessies op het terras, zonnebaden in de tuin en schaamteloos in pyjama je lievelingsfilms kijken. We snappen dat je wel wat inspiratie kunt gebruiken, vooral nu je kinderen misschien óók graag meekijken. Daarom vroegen we de Hengelose Gerlande Staudt naar haar favoriete Disneyfilms op Disney+.

Dit is haar top 5:

1. Jungle Book

“Deze film keek ik samen mijn zoon toen hij klein was. Samen meezingen, een mooie herinnering.”

Het verhaal speelt zich af in de jungle van India. Op een dag vindt de zwarte panter Bagheera een verlaten mensenbaby in een mandje. Omdat het dichtstbijzijnde mensendorp te ver weg is, brengt hij de baby naar een roedel wolven. Het kind wordt door hen geadopteerd en opgevoed. Ze geven hem de naam Mowgli.

2. Beauty and the Beast

“Mooi verhaal waar we nu nog steeds van kunnen leren, verdraagzaam met elkaar.”

Een heks verandert een rijke, maar ontevreden prins in een beest. De enige manier om weer mens te worden is door iemand verliefd op hem te laten worden. Belle komt in de klauwen van het Beest en hij houdt haar gevangen. Toch bloeit er iets moois tussen hen op.

3. Aladdin

“Heerlijk wegdromen, kids op de bank. Chips en limonade, gezelligheid.”

Aladdin leeft op straat, samen met zijn aapje Abu. Hij wordt hopeloos verliefd op prinses Jasmine, die haar leven in het paleis helemaal zat is. Er wordt echter een stokje gestoken voor hun ontluikende liefde. Aladdin wordt gevangen genomen en moet voor de slechte Jafar een mysterieuze lamp zien te vinden.

4. The Lion King

“De oude, maar zeker ook de nieuwe supermooi!”

Op de Afrikaanse savanne wordt het jonge leeuwtje Simba geboren. Trots toont leeuwenkoning Mufasa het welpje aan alle dieren. Mufasa’s broer Scar is absoluut niet blij met de geboorte. Hij is nu immers niet langer de eerste troonopvolger. Scar smeedt samen met een groep hyena’s een plan om zowel Mufasa als Simba uit de weg te ruimen.

5. Pocahontas

“Disney, wij houden ervan. Prachtige films met leuke verhalen voor jong en oud. Filmmiddagen betekent genieten met elkaar.”

Pocahontas is deels gebaseerd op ware gebeurtenissen, namelijk het leven van de Powhatan-indiaanse prinses Pocahontas en de Engelse ontdekkingsreiziger John Smith.

Non-stop Disney kijken

Heb je helemaal zin om deze films te kijken? Snappen we! Je kunt ze bekijken via Disney+. Er staan niet alleen films en series van Disney op, maar ook van Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Voor maar €6,99 per maand kun je onbeperkt streamen! Kijk hier voor meer informatie.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Disney+. Meer over Disney+ ontdekken?

Disney+

adv.