Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vakantiespelen en meer leuke tips om de laatste vakantieweken te doen in Hengelo

Door Majorie Nijbroek 13 augustus 2019

We zijn al toe aan de vijfde week van de zomervakantie: het vliegt voorbij. Of toch niet? Ben jij aan het bedenken wat je nú weer eens zult doen? Geen zorgen, er is nog genoeg te beleven. We hebben wat leuke tips verzameld die je (met je) kinderen deze laatste twee vakantieweken kunt doen in eigen stad.  

Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Knutselen, dansen en sporten 

vakantiespelen
foto: Michel van Ballegooij

Deze week en volgende week zijn de Vakantiespelen in Kulturhus Hasselo en Wijkcentrum Sterrentuin. Kinderen – van 4 tot en met 12 jaar – kunnen meedoen aan veel verschillende activiteiten. Zo is er een huifkartocht, een dansworkshop, een voetbalclinic, een speurtocht en de Politie en Dierenambulance komen op bezoek. En op de vrijdagen staat er een stormbaan van liefst 64 meter lang. Je kunt het programmaboekje afhalen bij de wijkcentra.

Programmatijden Kulturhus Hasselo:

Het ochtendprogramma duurt van 09.30 tot 12.30 uur en het middagprogramma van 14.00 tot 17.00 uur. De kosten bedragen 1,50 euro per dagdeel. Een weekkaart kun je kopen voor 12 euro.

Programmatijden Sterrentuin:
Het ochtendprogramma duurt van 09.30 tot 12.30 uur. Er is hier geen middagprogramma. De kosten zijn 1,50 euro per ochtend. Een weekkaart kost 6 euro.

Doe-pakketje maken

doemiddag
foto: Oyfo

Bij Oyfo kun je ook deze laatste weken van de zomervakantie een leuk doe-pakketje maken. Maak een robot die echt kan bewegen, een vlinder die rondvliegt op zonne-energie of een lichtbloem in de kleur die jij leuk vindt. Je kunt kiezen uit 35 doe-pakketjes. En ook leuk om daar te doen: wil je weten hoe je eruit ziet met tien hoofden? Of vijf armen?  Kom dan een selfie maken met de bizarre foto-installatie Mutant Me en transformeer jezelf tot held of monster.


Meer over Oyfo Techniekmuseum ontdekken?

Oyfo Techniekmuseum bezienswaardigheden

Gesloten12:00 - 17:00

Industriestraat 9, Hengelo

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Vakantiespelen Groot Driene

zand
foto: Pixabay

De Vakantiespelen in Groot Driene zijn gisteren begonnen. Vandaag (dinsdag) gaan de jongens en meisjes circusacts oefenen en uitvoeren. Ook donderdag is er van alles te doen. ’s Ochtends gaan de jongens en en meisjes met zand toveren en broodjes bakken, ’s middags is de zeskamp.

Het ochtendprogramma is van 10.00 tot 11.30 uur en het middagprogramma duurt van 13.30 tot 15.00 uur. De kosten zijn 50 cent per dagdeel.

Speeltuinvereniging De Jeugd

knutselen
foto: Pixabay

Bij Buurt- en Speeltuinvereniging De Jeugd is er twee weken elke doordeweekse dag (tussen 11.00 en 14.30 uur) wel iets te doen voor kinderen van 4 tot en me 12 jaar. Tussen de middag gaan de kinderen samen eten. Wat er zoal op het programma staat: knutselen met papier, kleien, een huifkarrentocht, verven op canvas en een talentenjacht. Het gehele programma vind je op deze site. De kosten zijn 1 euro per dag.

Kidswarenmarkt

kidwarenmarkt
foto: Hengelo Promotie

Woensdag 21 augustus kunnen kinderen spulletjes verkopen op de kidswarenmarkt. Deze markt is onderdeel van de reguliere warenmarkt. Wat je allemaal mag verkopen en hoe je je kunt opgeven, lees je in dit artikel:

kidwarenmarkt

Extra zakcentje verdienen? Reserveer een plekje op de (laatste) kidswarenmarkt

In de laatste week van de zomervakantie is ook de laatste kidswarenmarkt. Je kinderen kunnen woensda...

Free Energy

foto: Tetem

Dinsdagmiddag 20 augustus zijn er superleuke workshops in de bibliotheek. Kinderen van 6 tot en met 9 jaar bouwen hun eigen autootje dat ook nog eens kan rijden zonder brandstof. De iets ouders kinderen (10 tot en met 12 jaar) gaan experimenteren met zonne-energie. Wat ze doen: een zonnecel bouwen met losse elektronica-onderdelen en daarmee sturen ze een propeller aan. Gaat het je lukken om beweging uit de zon te halen? Opgeven voor deze workshops Free Energy kan via de site van de Bibliotheek Hengelo.


Meer over Bibliotheek Beursstraat ontdekken?

Bibliotheek Beursstraat bibliotheken

Gesloten09:00 - 20:00

Beursstraat 34, Hengelo

Bekijk meer:bibliotheken

Zomerdanslessen

zomerdanslessen
foto: Oyfo

Hou je van dansen? Dan vind je het misschien wel leuk om mee te doen aan de de Dancemix Zomer Dansworkouts van Oyfo. De danslessen worden begeleid door dansdocent Kim Hilderink. Iedereen kan meedoen; als je al kunt dansen, maar ook als je een beginner bent. De leeftijd is vanaf 14 jaar. Je maakt kennis met verschillende dansen. De workouts zijn op dinsdagavond 13 en donderdagavond 15 augustus in het Oyfo gebouw aan het Esrein. Meer info via www.oyfo.nl

Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.