Tof initiatief: escape room bij Cerberus in Hengelo

Door Majorie Nijbroek 22 januari 2019

Ben jij ook zo dol op escape rooms? Dan hebben we leuk nieuws voor je. Jongerencentrum Cerberus heeft een escape room gemaakt!

Het is geen blijvertje; alleen op vrijdag 1 en zaterdag 2 februari mag je met een team proberen te ontsnappen uit deze escape room. Daarover zo meer.

Lastige puzzel

We zijn bij het jongerencentrum aan de Koekoekweg langs geweest om te horen wat je staat te wachten als je je opgeeft. Karlijn Kole, vrijwilligster bij Cerberus, is de drijvende kracht achter dit toffe initiatief. De 20-jarige UT-student heeft de vragen bedacht die je met je teamgenoten moet oplossen om te kunnen ontsnappen. Het mag dan wel bij een jongerencentrum zijn, denk niet dat de vragen kinderlijk eenvoudig zijn. Het wordt zeker geen eitje!

Karlijn heeft al eens een escape room voor haar vriendinnen georganiseerd en het is die groep slimme meiden toen nét niet gelukt om binnen de tijd te ontsnappen. Ze hadden nog 3 minuten de tijd om de laatste puzzel op te lossen en dat was net te kort. Dus het wordt echt niet zo makkelijk om de sleutel op tijd te vinden! “Je zult out of the box moeten denken en verder kijken dan je in eerste instantie doet”, tipt Karlijn.

Help, een monster in de kast

Voor het spel worden twee kamers gebruikt en in elke kamer is een team. De teams moeten samenwerken – je communiceert per portofoon – om de puzzel op te lossen. Wat je te wachten staat? Karlijn verklapt dat er een kast staat in de kamer en daarin zit een monster opgesloten die your worst nightmare is. Dus opgepast als je de puzzel niet binnen de 60 minuten oplost: dan ontsnapt het monster en zit jij (met je team) met de gebakken peren..

Loting

Je kunt je nog opgeven, via deze pagina. Op 26 januari wordt er geloot welke teams het spel mogen gaan spelen. Animo is er genoeg, komen er daarom meer avonden? Grote kans van wel, zegt Karlijn. “We wachten eerst de reacties af. Als het een succes is, waarom zou je het dan niet nog een keer doen.”

Meer over

Doen Getipt

adv.