Stroop je mouwen maar op: 5 x de meest toffe klussen tijdens NL Doet in Hengelo

Door Miranda Nijland 8 maart 2018

Holy Moly, we hoeven ons komend weekend zeker niet te vervelen. Je kunt in Hengelo maar liefst 25 klussen doen tijdens NL Doet op 9 en 10 maart! Van de bloemetjes buiten zetten, helpen in de rolstoelwasstraat tot opruimen en opknappen, stroop de mouwen maar op!

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Rolstoelen wassen

Bij woon- en zorgcentrum Backenhagen aan de Backenhagenlaan 200 hebben ze al genoeg pannenkoekbakkers zaterdag, maar je kunt nog wel met andere klusjes helpen. Zoals rolstoelen wassen. Daarnaast kun je helpen om de plantenbakken weer fleurig te maken.

Stormschade herstellen

Foto: Facebook Cunera-St. Marcellinus

Tijdens de storm van afgelopen 18 januari is het bijgebouw van scouting Cunera-St. Marcellinus aan het Bartelinkslaantje, de Roeleveld basis, ernstig beschadigd. De dakplaten zijn grotendeels van het dak gewaaid en de aangelegen boom is omgevallen exact op een picknicktafel en bijbehorende banken gemaakt van boomstammen. Dit moet uiteraard hersteld worden. “Samen met onze eigen vrijwilligers moeten we deze klus klaren”, aldus de scouts. 

Handige Harry’s

Foto: Facebook Kulturhus Hasselo

De ontmoetingsruimte van Kulturhus Hasselo mag opnieuw worden ingericht. De meubels zijn al besteld, maar het Kulturhus is nog op zoek naar schilders en handige Harry’s die kleine onderhoudswerkzaamheden kunnen verrichten.

Opknappen Krachtcentrum

Foto: Facebook Judoschool Haagsma

Bij Judoschool Haagsma aan de Isaac da Costastraat kun je helpen met het bouwen van opbergkisten en het opknappen van het krachtcentrum.

Heideveld opknappen

Foto: Stichting Scouting Buitencentrum Beundersveld

Werk je graag buiten? Bij Stichting Scouting Buitencentrum Beundersveld aan de Torendijk mag het heideveldje opgeknapt worden. Wil je graag een buitenklus, maar ligt jouw talent meer in het schilderen? Pak dan maar de kwast en help met het schilderen van de schuur op het natuurterrein.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶