Stroop je mouwen maar op: 5 x de meest toffe klussen tijdens NL Doet in Hengelo

Door Miranda Nijland 14 maart 2019

Holy Moly, we hoeven ons dit weekend zeker niet te vervelen. Je kunt in Hengelo maar liefst 18 klussen doen tijdens NL Doet op 15 en 16 maart! Van de bloemetjes buiten zetten, helpen in de rolstoelwasstraat tot opruimen en opknappen, stroop de mouwen maar op! We zetten er 5 voor je op een rij.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Heemtuin en beleefbos Weusthag klaarmaken

De heemtuin en het beleefbos hebben nog geen stalling voor de bezoekers. Daarnaast moeten de heemtuin en het beleefbos elk jaar uit hun ‘winterjas’ gehaald worden (banken herplaatst, infoborden gereed, netten verwijderen, terrein op orde) Wil jij helpen om de Heemtuin en Beleefbos Weusthag klaar te maken? Doe dan mee. Er wordt verzameld bij de poort van de heemtuin aan de Van Alphenstraat 15A (achter de Hengelose Combibaan (IJsbaan).

Waar? Van Alphenstraat 15A
Wanneer? Zaterdag 16 maart, tussen 09.00 en 13.00 uur

Opknappen blokhut Zwavertsweg

Er is altijd wel opruim- en schoonmaakwerk te doen bij de blokhut aan de Zwavertsweg. Maar ook het terrein verdient aandacht (snoeien). Daarnaast moet de buitenverlichting gerepareerd worden en/of vervangen worden door LED verlichting. Een verwarmingsbuis lekt. Er is schilderwerk aan de kozijnen/boeien. Er is isolatiewerk aan de achterwand. Genoeg te doen.

Waar? Zwavertsweg 112
Wanneer? Zaterdag 16 maart tussen 09.30 en 16.30 uur

Helpen bij de rolstoelwasstraat

Vrijdagochtend nog een plekje vrij? Dan kun je helpen met het schoonmaken van rolstoelen en rollators van bewoners van Carintreggeland Huis Humanitas. Bewoners kunnen langskomen en de vrijwilligers gaan hun hulpmiddel dan schoonmaken.

Waar? Hennepstraat 4
Wanneer? Vrijdag 15 maart tussen 09.30 en 12.30 uur.

Keuken herinrichten Achterhoekseweg

Scouting St. Jeroen Bambi wil graag de keuken in de blokhut aan de Achterhoekseweg inrichten. Dit houdt in: schilderen en sauzen, kastjes maken en sloten op de kastjes, zodat iedere speltak een eigen kast heeft. Daarnaast willen ze graag waar nodig de blokhut schoonmaken. Misschien iets voor jou?

Waar? Achterhoekseweg 9
Wanneer? Zaterdag 16 maart van 10.00 tot 17.00 uur

Wandeling naar het winkelcentrum

CarintReggeland wil met de bezoekers van de dagvoorziening vrijdagochtend graag naar de stad wandelen voor koffie met gebak. Bezoekers zitten in een rolstoel en de vrijwilligers moeten dus met een rolstoel kunnen lopen. Zo krijgen de bewoners ook persoonlijke aandacht. Je kunt je melden bij de receptie en vragen naar de dagvoorziening de Hennebree.

Waar? Hennepstraat 4
Wanneer? Vrijdag 15 maart van 10.00 tot 14.00 uur

Zijn deze klussen jou niet op het lijf geschreven? Kijk dan nog even op deze website. Het is wel verstandig je even aan te melden, alvorens je wil helpen bij een klus. Het kan namelijk ook dat er al voldoende aanmeldingen zijn. Kijk op de website van NLDoet nog even naar de contactgegevens die staan bij de desbetreffende klus! Veel plezier!

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.