Straattheater, muziek en kerstmarkten: weekend in Hengelo

Door Miranda Nijland 7 december 2017

Wil je alvast een beetje in kerststemming komen? Dan is komend weekend daar uitermate geschikt voor! Er zijn leuke kerstmarkten in Hengelo, er is (hoe gaaf) Oud Engels Straattheater in Dickens-sfeer het Tuindorp en wat te denken van het gave initiatief Muziek bij de Buren. Lokale talenten in Hengelose huiskamers. Laat het weekend maar beginnen!

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Noorker Kerstmarkt

Zin om sleetje te rijden? Of om lekker te struinen over een gezellige kerstmarkt? Zaterdag 9 december van 13.00 tot 19.00 uur is de tweede editie van de Noorker Kerstmarkt rondom de O. L. Vrouwekerk! Dit jaar is er ook kerstbomenverkoop.
Met glühwein bij een gezellig vuurtje of in de skihut, een versgetapt biertje, koffie, thee, chocolademelk, lekker eten en veel gezelligheid. Franky’s Food komt heerlijke crêpes maken, [email protected] zorgt voor hamburgers en broodjes pulled pork en er zijn heerlijke zelfgemaakte taarten verkrijgbaar voor bij de koffie. Kinderen kunnen zich vermaken binnen in het Pecafé aan de Oldenzaalsestraat tijdens de knutselworkshop of karaoke disco. Ook kunnen ze een kerstfilm kijken of buiten van de sleetjesbaan.
Info: [email protected]

Waar? Rondom de O. L. Vrouwekerk
Wanneer? Zaterdag 9 december van 13.00 tot 19.00 uur

Kerstmarkt Kulturhus Hasselo

Foto: Bonkenberg.nl

Op het plein voor Kulturhus Hasselo komen zaterdag 9 december de marktkramen te staan met een uitgebreid aanbod aan allerlei kerstartikelen. Ook aan de inwendige mens wordt gedacht, met allerlei heerlijkheden die met kerst te maken hebben. Voor de kinderen heeft de organisatie verschillende leuke activiteiten in petto. Van 14.00 tot 16.00 uur is er een optreden van het Bonkenbargkapel.

Waar? Kulturhus Hasselo, Henry Woodstraat
Wanneer? Zaterdag 9 december van 11.00 tot 16.00 uur

Muziek bij de Buren

Muziek bij de Buren
Han Holtkamp (rechts) en Luuk Schmidt.

Je hebt het vast al gehoord; op 10 december is, alweer voor het derde jaar, Muziek bij de Buren. Hét huiskamerfestival van Nederland. Huiskamers in Hengelo en 17 andere steden veranderen in intieme podia. Hier kan iedereen luisteren naar bijzondere optredens van lokale talenten. In verschillende huiskamers door de hele stad kun je luisteren naar uiteenlopende muziekgenres; van jazz tot klassiek, van singer-songwriter tot elektronische beats. De optredens zijn allemaal gratis te bezoeken.

Lees ook ons uitgebreide verhaal over ‘Muziek bij de Buren’

Waar? Zie hier het programma
Wanneer? Zondag 10 december

Kerst bij de watermolen

Foto: Facebook Watermolen Oele

Een idyllisch sfeertje kun je het wel noemen. Wil je een beetje kerfstsfeer proeven buiten de stad? Ga dan zondag 10 december tussen 13.30 en 16.00 uur naar de Watermolen Olde Meule in Oele. De noabers en molenaars van de watermolen van Oele versieren de watermolen en brengen deze in ouderwetse kerstsfeer. Zoals elk jaar maken ze zelf exclusieve kerststukken, kerstkransen, vogelhuisjes en andere kerstversiering. Alles is te koop en de opbrengst is voor het goede doel. Ook is er gezellige kerstverlichting, zijn er knapperende houtvuurtjes, boerendansers, kerstbomen en midwinterhoornblazers die “n’oal’n roap” blazen.

Waar? Watermolen Olde Meule, Olde Meulenweg 2
Wanneer? Zondag 10 december, 13.30 tot 16.00 uur

Oud Engels Straattheater Tuindorp

Foto: Facebook Oud Engels Straattheater Tuindorp

Het Tuindorp keert zondag terug in de tijd tijdens het Oud Engels Straattheater Tuindorp. Dit evenement is eens in de twee jaar. Zie ook ons verhaal met Michelle Visser, zij schreef het toneelstuk voor Big Tyms dat wordt opgevoerd tijdens OEST.

Waar? Tuindorp ’t Lansink
Wanneer? Zondag 10 december vanaf 13.00 uur

Nije Kerstfair

Open huis bij de Nije Stichting

De Nije Kerstfair is een jaarlijkse, gezellige dag in Het Nije Huis! Gasten en vrijwilligers hebben mooie spulletjes gemaakt. Dit jaar aangevuld met prachtige creaties vanuit het hele land. Je kunt kennismaken met de activiteiten van de Nije Stichting en prachtige kaarten en tasjes van Bianca Leusink bewonderen. Er is speciale Nije glühwein en heerlijke soep! De gehele opbrengst is voor de Nije Stichting, voor (na)zorg en ondersteuning bij kanker.

Waar? Het Nije Huis, Beursstraat 9
Wanneer? Zondag 10 december, 12.00 tot 17.00 uur

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen