Keukenprins(es)? Laat je taart proeven aan Rutger van Heel Holland Bakt

Door Miranda Nijland 10 december 2018

Rutger van den Broek won vijf jaar geleden het televisieprogramma ‘Heel Holland Bakt’. De verpleger uit Utrecht is zich daarna fulltime gaan bezighouden met koken en het schrijven van bakboeken. En hoe leuk, Rutger geeft op zaterdag 15 december een live cooking show in winkelcentrum Groot Driene.

Rutger gaat zoete lekkernijen bakken én jij mag komen kijken en proeven. Maar hij daagt je ook uit: wie bakt de lekkerste taart van Hengelo? Je mag je eigen gemaakte taart meebrengen. En Rutger belooft ons: ‘Ik ga ze allemaal proeven. De winnaar krijgt een mooie prijs.’

Al 5 bakboeken

Rutger van den Broek won op overtuigende wijze de eerste editie van het populaire televisieprogramma ‘Heel Holland Bakt’. Als kind klom hij al op het aanrecht als zijn moeder aan het bakken was. Hij heeft van het bakken nu zijn werk gemaakt en doet (bijna) niets anders meer dan recepten bedenken en bakken! Je leest zijn recepten en tips in de bakboeken die hij heeft geschreven zoals Rutger bakt, Rutger bakt feestelijk, Bakbijbel, Het hartige bakboek en de Koekjesbijbel.

Feestje in je mond

De thuisbakker vindt het vooral belangrijk dat de baksels lekker smaken. “Het uiterlijk van baksels speelt zeker mee bij mijn recepten, maar de smaken en texturen zijn voor mij het allerbelangrijkst. Het moet een feestje in je mond zijn!”, schrijft Rutger op zijn website.

Overigens kunnen bakfanaten sinds afgelopen zondag weer volop inspiratie opdoen. Het zesde seizoen van Heel Holland Bakt, gepresenteerd door André van Duin, ging gisteren van start met een bonusaflevering.


Meer over Winkelcentrum Groot Driene ontdekken?

Winkelcentrum Groot Driene boodschappen

Willem de Merodestraat, Hengelo

Bekijk meer:boodschappen

adv.