Pieten komen zaterdag alvast op verkenning in Hengelo!

Door Majorie Nijbroek 9 november 2017

Schrik niet als je zaterdagmiddag op de markt ineens een politiewagen met een loeiende sirene aan ziet komen. Normaal gesproken is dat geen goed teken, maar in dit geval ligt dat iets anders. Want in de politiewagen kun je bijzondere gasten zien zitten. Het zijn Pieten die alvast op verkenning komen in Hengelo!

Je kinderen kunnen vast niet wachten tot het volgende week zaterdag is, want dan zet Sinterklaas weer voet op Nederlandse bodem. En de Goedheiligman komt die middag ook meteen naar onze stad!

Logeerhuis checken

Sinterklaas logeert weer in het Huis van Sint Nicolaas. Natuurlijk willen zijn knechten wel weten of de logeerplek van Sinterklaas al in gereedheid is gebracht. En daarom komen de Pieten overmorgen vast naar onze stad. Ze willen zien of er nog veel moet gebeuren. Dat is ook het eerste wat de Pieten gaan doen; het logeerhuis controleren.

Maar daarna hebben ze natuurlijk tijd om de jonge inwoners uit onze stad te ontmoeten. Kom daarom ook met je kinderen naar het Brinkplein. De Pieten komen om 14.00 uur aan. Daarvoor kunnen kids al een mooi schilderij maken voor de Sint. Ook is er een ballonnenwedstrijd.

Schilderij voor de Sint

Sinterklaas is gek op schilderijen. Misschien maakt jouw kind zaterdag op het Brinkplein wel het schilderij dat de Sint zó mooi vindt dat hij ‘m ophangt in het Huis van Sint Nicolaas. Komt jouw kind ook gezellig schilderen? Dat kan al vanaf ongeveer 13.00 uur.

Ballonnenwedstrijd

En dan is er, als de Pieten er ook zijn, nog een ballonnenwedstrijd. Alle kinderen mogen op een kaartje hun naam schrijven en deze aan een ballon hangen. De Pieten geven een teken en op dat moment gaan alle ballonnen tegelijk de lucht in. En komt de ballon van jouw kind het verst? Dan word je gebeld en wint je zoon of dochter een leuke prijs.

Dat wordt vast volop voorpret richting de feestelijke intocht!

Meer over

Doen