Op Karakter, FBK Games, korenfestival en meer weekendtips

Door Majorie Nijbroek 31 mei 2018

Er komt weer een weekend aan waarin je je geen moment hoeft te vervelen. Noem alleen al Op Karakter, een driedaags evenement met onder meer de Nacht van Hengelo. Met wie ga jij?

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Op Karakter

We maken ons op voor het driedaagse spektakel Op Karakter. Met de Music Battle wordt vanavond (donderdag) Op Karakter afgetrapt. Vrijdag is de Stork Nacht van Hengelo met daarbij een muzikaal programma. Je kunt onder andere Ronnie Flex en Tony Junior zien en horen op de Markt. En zaterdagavond gaan de voetjes vast van de vloer bij het Maibaum Fest Twente. Het marktplein wordt  omgetoverd tot een Duitse biergarten met Duitstalige muziek en Duitse lekkernijen.

Nacht van Hengelo
Beeld van de vorige Nacht van Hengelo. foto: Frank Wes

We schreven deze week al twee keer over Op Karakter:

Dit is er te doen tijdens de Stork Nacht van Hengelo

Hallo zeg! 'Op Karakter', de Stork Nacht van Hengelo is dit jaar zelfs een driedaags festival. 'De N...

Handig om te weten voor de Stork Nacht van Hengelo

Al een tijd afgesproken met je vrienden? En ga je 1, 2 of zelfs 3 dagen naar Op Karakter, het festiv...

FBK Games

Zondag zijn de FBK Games, het jaarlijkse atletiekspektakel in onze stad. En wat komen er weer veel toppers uit binnen- en buitenland naar Hengelo. Noem alleen al de publiekslievelingen Dafne Schippers en Churandy Martina. Maar ook veel andere topatleten zijn van de partij. Helaas heeft Sifan Hassan gisteren vanwege een blessure moeten afzeggen. De opzet is dit jaar wat gewijzigd. Bepaalde nummers zijn uit het programma gehaald. Er zijn minder disciplines, meer battles en er wordt meer spektakel verwacht. De games beginnen om 16.15 uur. Het stadion is vanaf 14.00 uur open.

FBK Games
Je kunt Dafne Schippers ook dit jaar in actie zijn op de FBK Games. foto: ANP

Meer weten over de FBK Games?

FBK Games

Alles wat je wilt weten over de FBK Games in een handig overzicht

We maken ons weer op voor de FBK Games. Zondag is dit atletiekspektakel in het FBK Stadion. Het prog...

Korenfestival Amusing

Nog zo’n megagroot en superleuk evenement is het Korenfestival Amusing en dat festival is zaterdag. De stad stroomt weer vol met muzikale gezelligheid. Meer dan 100 zanggroepen en koren komen zingen op de 19 verschillende binnen- en buitenpodia. Van welke muziek je ook houdt; er is zeker weten een koor waar jij uit volle borst mee kunt zingen. Alle koren treden twee keer 25 minuten op. De eerste optredens beginnen om 11.00 uur en om 17.00 uur klinken de laatste noten. En lijkt het je leuk om een workshop te volgen om te ervaren hoe leuk zingen in een koor is? Meld je dan bij Chez Ratatouille.

korenfestival
Vocal Group XXL zingt tijdens de vorige editie van het Korenfestival.

Vrolijkheid in de stad tijdens Korenfestival Amusing Hengelo

Toonaangevende tenoren, swingende sopranen, brommende bassen en aangename alten. Wil je de vrolijkhe...

Kijkje achter de bouwschermen

Zaterdag is de open dag van de bouw. Wat leuk is om die dag te doen: kijken hoe de bouw van het stadhuis en de nieuwbouw van het stadskantoor vordert. De bouw van het nieuwe stadskantoor en de renovatie van het stadhuis is  één van de grootste bouwprojecten van Twente. Zaterdag kun je tussen 1000 en 16.00 uur een exclusief kijkje nemen achter de bouwschermen en je laten bijpraten over alles wat met de (nieuw)bouw te maken heeft.

stadhuis

stadhuis

Exclusief kijkje achter de bouwhekken van nieuwe stadskantoor en stadhuis

Het zal je vast niet zijn ontgaan. Hengelo krijgt een nieuw stadskantoor en daarnaast wordt het monu...

Open dag dierenopvang

Zaterdag zet Dierenopvangcentrum Hengelo de deuren open en kun je rondkijken in de dierenverblijven. Zie je een kat, hond of cavia die je dolgraag een nieuw thuis wil bieden? Je kunt tijdens de open dag je favoriete huisdier reserveren. Bij de stands van bedrijven die te maken hebben met huisdieren kun je je laten informeren. Over een uitvaart voor je huisdier bijvoorbeeld of stel je vraag aan een dierenarts. Ook kun je in de dierenambulance kijken en is er vermaak voor kids. De open dag is van 11.00 tot 16.00 uur.

open dag
foto: Dierenopvangcentrum Hengelo
open dag

Open dag Dierenopvangcentrum Hengelo; dit is er te doen

Altijd al willen weten hoe het er aan toe gaan bij Dierenopvangcentrum Hengelo? Zondag is er een ope...

CandleNight met Nacht van Hengelo

Vrijdagavond bruist het in de stad tijdens de Nacht van Hengelo. Ook de Lambertusbasiliek zet de deuren open voor het evenement CandleNight. Je kunt de sfeervol verlichte basiliek in- en uitlopen, luisteren naar muziek van onder andere het Goorse koor In Between en het Hengelose koor Voices to Heaven en een kaarsje opsteken. De basiliek is geopend vanaf 19.30 uur. Het kan deze avond wel ’s heel druk worden; voorgaande edities van CandleNight trokken meer dan 2000 bezoekers per avond.

Candlenight

Good old garage sale

Muziek, luchtkussen en limonade. Snuffelen tussen leuke spullen. Dat kan zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur tijdens de garage sale in de Reitzstraat. Behalve de garage sale hebben de deelnemers ook kasten, kelders en zolders opgeruimd, dus sla je slag en kom gezellig langs. Bij de garages tegenover Reitzstraat 34/36 (in het centrum van Hengelo achter de Hema).

 

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.