Het onderwijs staakt op 15 maart: dit kun je doen in Hengelo

Door Majorie Nijbroek 13 maart 2019

Komende vrijdag 15 maart is er een grote landelijke onderwijsstaking. Het ziet er naar uit dat heel veel kinderen een extra dagje vrij hebben. En dat laat zich mooi lenen voor een gezellig uitje met de (klein)kinderen! Wat voor leuks is er in Hengelo allemaal te doen?

<< < Pagina 1 / 10 >
⟵ swipe swipe ⟶

Hoe zat het ook alweer?

staken
foto: ANP

Het hele Nederlandse onderwijs, van basisscholen tot universiteiten, gaat vrijdag 15 maart plat. De eis: structureel een kleine 3 miljard extra van het kabinet voor alle sectoren. Zodat de werkdruk omlaag kan en de salarissen van docenten en ondersteunend personeel omhoog gaat. Het is nog wel even afwachten of echt elke school in Hengelo meedoet: dat mogen de scholen namelijk zelf weten. Hoe dan ook, is jouw kind vrij check dan de volgende opties even!

staken

Onderwijs staakt: op deze dag hebben de Hengelose kinderen een dagje vrij

Je kunt maar beter alvast een dag vrij nemen op 15 maart 2019 of een goede oppas zoeken, want het zi...

Naar het museum

Foto: Facebook Oyfo Techniekmuseum

Eens een keer iets anders leren dan schrijven en rekenen: naar het museum! Bij Oyfo (voorheen HEIM) heeft alles met techniek te maken. Machines, radars… noem maar op. Het museum is heel geschikt voor kinderen.  Je mag bijvoorbeeld zelf machines in beweging zetten en de bovenste verdieping, het Spel der Techniek, is speciaal voor kinderen ingericht. De toegangsprijs is 8 euro (kinderen onder 4 jaar gratis) en het museum is open van 12.00 tot 17.00 uur.


Meer over Oyfo Techniekmuseum ontdekken?

Oyfo Techniekmuseum bezienswaardigheden

Nu gesloten12:00 - 17:00

Industriestraat 9, Hengelo

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Lekker (binnen) spelen

Bengeltjes Speeldorp

Bengeltjes Speeldorp is normaal gesproken op vrijdag vanaf 14.00 uur geopend, maar deze vrijdag gaat de indoor speeltuin al om 10.30 uur open. Zeker weten dat je kinderen zich meer dan prima vermaken op de trampolines, in de bouwhoek en in de speelkooien. Komt ’s middags toch niet lekker uit? Dan is er die avond ook nog het discospelen! Dat duurt van 18.00 tot 21.00 uur en kost 7,95 euro per kind. Bij de prijs zijn wat glazen fris en een zakje chips of snoep inbegrepen. Oh ja, kinderen mogen ook alleen komen als ze een telefoonnummer van de ouders bij zich hebben.


Meer over Bengeltjes Speeldorp ontdekken?

Bengeltjes Speeldorp speeltuinen

Nu open14:00 - 18:00

Esrein 21, Hengelo

Bekijk meer:speeltuinen

Ga naar de film

Cinema Hengelo wordt Pathé

Maak van de gelegenheid gebruik om een filmpje te pakken! Vrijdagmiddag draaien de kinderfilms Corgi (14.30 en 16.15 – 3D),  Klara en de Gekke Koeien (14.40), De Lego Film 2 (16.45 – 3D) en Maya De Bij: De Honingspelen (15.00). Voor iets oudere kinderen is er de film Brugklas – De Tijd van mijn Leven (14.30). Maya De Bij is geschikt voor alle leeftijden, de andere films zijn voor kinderen vanaf 6 jaar. Veel kijkplezier!


Meer over Movie Unlimited Hengelo ontdekken?

Movie Unlimited Hengelo bioscopen

Op aanvraag

Beekstraat 41, Hengelo

Bekijk meer:bioscopen

 Naar het zwembad

foto: Facebook Twentebad

Terwijl het nog véél te koud is om naar een strandje te gaan en in de zon te liggen, kan je wel alvast een lekkere duik nemen bij het Twentebad. Het bad is open vanaf 07.00 uur en je vindt er ook het laagwaterbad Bambino Beach met speeltoestellen voor de allerkleinsten.


Meer over Twentebad Hengelo ontdekken?

Twentebad Hengelo bootcamp

Nu open09:00 - 18:00

Lage Weide 3, Hengelo

Bekijk meer:bootcamp

 Naar de kinderboerderij

kinderboerderij 't weusthag.
Kinderboerderij ’t Weusthag.

In de stallen en weilanden een kijkje nemen bij de cavia’s, geiten en kippen van Kinderboerderij ’t Weusthag! De kinderen leren er allerlei bijzonderheden over de dieren. Op het terrein zijn vragenbordjes en spelletjes en er ook leuke kijk-en-doe-boekjes te krijgen. In het bezoekerscentrum kan je een lekker kopje thee of koffie kopen. De openingstijden zijn van 9.00 tot 17.00 en de entree is gratis!


Meer over Kinderboerderij ’t Weusthag ontdekken?

Kinderboerderij ’t Weusthag kinderboerderijen

Nu gesloten09:00 - 17:00

Van Alphenstraat 25, Hengelo

Bekijk meer:kinderboerderijen

Lekker in beweging

Voor kinderen die van rennen en bewegen houden gaat een bezoekje aan Jump XL zeker een succes zijn. Vanaf 10.00 tot 19.00 kun je vrij rondspringen (10 euro per uur) over de trampolinevelden of salto’s oefenen op de trampolinebaan.  In verband met veiligheid is het alleen geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.


Meer over Jump XL Hengelo ontdekken?

Jump XL Hengelo sport en bewegen

Nu open15:00 - 21:00

Nico Maasstraat 8, Hengelo

Bekijk meer:sport en bewegen

De natuur in

foto: ivnhengelo.nl

Een frisse neus en lekker budgetvriendelijk! In Hengelo zijn een paar mooie plekjes voor een wandeling. Bij het Kristalbad aan de Kettingbrugweg kun je een kijkje nemen bij de natuurlijke ‘watermachine’. Het wandelpad leidt je langs de uitkijktorens en over een vlonderpad.

Nog een leuk buitenavontuur voor kinderen is het Beleefbos. Een stukje bos vol met natuurlijke hindernissen zoals de kruipbuis, stapstemmen en heuvels. Nog niet uitgekeken? Het beleefbos ligt tegen de Heemtuin en de kinderboerderij aan.


Meer over Beleefbos Weusthag ontdekken?

Beleefbos Weusthag speeltuinen

Nu open09:00 - 18:00

Van Alphenstraat 15a, Hengelo

Bekijk meer:speeltuinen

De Beleverij

We hebben er een nieuw speelparadijs bij, namelijk De Beleverij! Hier kunnen kinderen helemaal uit hun dak gaan in fantasierijke spellen als Sjoeterz en Attack Voetbal, terwijl de ouders apart wat kunnen drinken. Ook voor de allerkleinsten is er vermaak: onder meer een danshoek en een knutsel- en bouwcorner. Het is wel bedoeld voor feestjes/groepjes en te bezoeken op afspraak.

Speeltuin ’t Vogelkwartier

Een keer iets anders dan het duikelrek op het schoolplein! Speeltuin ’t Vogelkwartier is helemaal gratis en de hele dag geopend. Lekker dichtbij en toch genoeg te doen. Het kost niets en je vindt de speeltuin aan de Leeuwerikstraat 36.

Wilde je lopend gaan maar woon je net aan de andere kant van de stad? Dan is Speeltuin ’t Lansink, Speeltuin De Sterrentuin, of Speeltuin De Jeugd voor jou misschien dichterbij.


Meer over ’t Vogelkwartier ontdekken?

’t Vogelkwartier speeltuinen

Nu gesloten08:30 - 17:00

Leeuwerikstraat 36, Hengelo

Bekijk meer:speeltuinen
<< < Pagina 1 / 10 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.