Oele viert volksfeest voor de 100ste keer en dit is het programma

Door Majorie Nijbroek 30 augustus 2018

Het laatste volle weekend van augustus is al geweest en toch moeten de volksfeesten in Oele nog beginnen. Best opvallend, toch? Klopt! Het is voor het eerst dat het feest een weekje later is. En dat wil wat zeggen, want Oele viert dit feest al voor de 100ste keer. Een jubileum dus!

Gekscherend zegt het bestuur dat het jubileum op 31, 32 en 33 augustus wordt gevierd. Maar je snapt dat het vrijdag 31 augustus en 1 en 2 september is. We pikken wat highlights uit het jubileumprogramma.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Zo begon het

Het school- en volksfeest is in 1918 begonnen als vreugdefeest en die vreugde betrof het einde van de Eerste Wereldoorlog. Het noaberschap leefde toen al sterk en dat is nog steeds zo. Want w at 100 jaar geleden begon als een klein buurtfeest is uitgegroeid tot een gezellig feest waar heel Oele voor uitloopt. Het festivalterrein met binnen- en buitenpodia en een gezellig lunapark kun je vinden aan de Oelersteeg.

volksfeest oele

Herinneringen ophalen

Het programma begint vrijdag met een speciale avond die helemaal in het teken staat van het eeuwfeest. Er zijn wat officiële momenten, je hoort skeches uit de oude doos en ziet hedendaagse acts. Leuk is dat je in de tent een tentoonstelling kunt bekijken met oude foto’s en krantenknipsels. Grote kans dat er vaak ‘oh ja, weet je nog?’  wordt geroepen. Dat wordt kortom herinneringen ophalen. Ter afsluiting volgt er een muzikale verrassing.

volksfeest Oele

Steenslagrally

De zaterdag ziet er in het kort zo uit. Zaterdag om 11.00 uur  vertrekken klassieke en moderne auto’s voor de Steenslagrally. Door middel van het bol-pijl systeem navigeren deelnemers zich een weg door verborgen plekjes en de Twentse natuur. De kids vermaken zich met workshops, ’s middags is geheel volgens traditie het vogelschieten. ’s Avonds maken op drie verschillende podia Bökkers,  Mumfords Sons en Livin’Room hun opwachting. Tussendoor draaien DJ Jelmex, DJ Arjen en Disco Black Light.

Met helikopter de lucht in

En dan de zondag. Een fijne dag voor iedereen die weg is van oldtimers, liefhebbers maken samen een rit door de omgeving en er is een oldtimershow. Je kunt er ook voor kiezen om een route te fietsen of een balletje te slaan bij het Grösvolleybaltoernooi. En natuurlijk is er ruimte in het programma voor Tractor-Factor (foto). Dit jaar wordt het parcoursletterlijk en figuurlijk nog grootser en spectaculairder. ‘s Middags kun je met een helikoptervlucht mee. Je eigen woning en omgeving vanaf grote hoogte bekijken, hoe leuk!  Op de diverse podia wordt het feestweekend muzikaal afgesloten.

tractor factor

Het hele programma

Nieuwsgierig wat de organisatie nog meer in petto heeft? Voor de rest van het programma kijk je op www.volksfeestenoele.nl. Daar vind je ook meer informatie over ticketverkoop  en het reserveren van een plekje in de helikopter.

Lees ook:

volksfeesten oele

Jubileumeditie: dit jaar zijn de 100ste Volksfeesten Oele!

Het duurt nog een poosje voor het zover is, maar toch vragen we vast aandacht voor de jaarlijkse vol...
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.