Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rondkijken in artiestenfoyer en mystery guest ontmoeten in Schouwburg Hengelo

Door Majorie Nijbroek 22 januari 2020

Wil je wel eens met eigen ogen zien wat er zich allemaal afspeelt achter de schermen van Schouwburg Hengelo? Hou dan zaterdag 25 januari vrij. Je kunt die dag ook een mystery guest ontmoeten in de artiestenfoyer!

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Daarom is het Theaterweekend

Op 24, 25 en 26 januari is het Nationaal Theaterweekend 2020. Het doel is om heel Nederland kennis te laten maken met het theater en te laten zien hoe leuk, mooi, waardevol, ontroerend, grappig of fijn theater kan zijn. Buiten de voorstellingen om zijn er nog heel veel andere activiteiten in heel veel theaters en dus ook in Hengelo. We lichten kort uit wat je in Schouwburg Hengelo kunt doen.

Kijkje achter de schermen

Je kunt zien hoe het er achter de schermen aan toegaat. De (gratis) rondleiding begint met een korte presentatie over het opbouwen, spelen en afbreken van een theatervoorstelling. Daarna mag je kijken achter deuren die normaal gesproken gesloten blijven.

Expositie

De tentoonstelling over De Haanstra’s toont de schilderkunst van Folkert Haanstra sr. en zijn drie zonen, Bert (bekend cineast en regisseur), Folkert jr. en Johan (die beiden naam maakten als schilder). De tentoonstelling is samengesteld door Henk Lassche en Evelien Snijders. Ze geven een lezing en leiden je langs deze indrukwekkende expositie.

Artiestenfoyer

Je kunt koffiedrinken in de artiestenfoyer. Stel vragen aan de medewerkers en ook leuk: lees wat artiesten hebben geschreven in het gastenboek. Een ‘mystery guest’ verzorgt hier een verrassingsoptreden.

Voorstellingen

Je kunt in het Nationaal Theaterweekend voor een gereduceerde prijs voorstellingen bekijken. Deze kosten in Schouwburg Hengelo tussen de €5,- en  €10,-. Zo kun je naar een voorstelling van Theatergroep Kwatta of met je peuter of kleuter naar Broemmm! Iets leuks gevonden? Reserveer dan wel even kaartjes. Dat kan via www.schouwburghengelo.nl, aan de kassa of telefonisch via 074-2556789.

Meer over Schouwburg Hengelo

schouwburg hengelo

Het was een topseizoen voor Schouwburg Hengelo en wel hierom

Het programma 2019-2020 van Schouwburg Hengelo is begonnen, maar we kijken toch nog even terug op he...

Deze artiesten kun je komend seizoen zien in de Schouwburg

Jaaaaaaaaaa het nieuwe programma van de Schouwburg in Hengelo is bekend. Wat dacht je van Waylon, Na...

Meer over Schouwburg Hengelo ontdekken?

Schouwburg Hengelo theaters

Geopend09:00 - 18:00

Beursstraat 44, Hengelo

Bekijk meer:theaters
Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.