Naar een vet feest of lopen door het bos: weekend in Hengelo

Door Miranda Nijland 11 januari 2018

Of je nou liever gekluisterd aan een film zit, uit je dak gaat bij Metropool of het jaar begint met de eerste Woolderesloop door het bos… Er staat een vers weekend voor de deur. Wij hebben voor jullie even gekeken wat er dit weekend allemaal te doen is in Hengelo.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

The Net in Filmhuis

Lekker onderuit zakken voor een goede film? Filmhuis Hengelo vertoont vrijdag en zaterdag de film The Net. Een eenvoudige Noord-Koreaanse visser komt per ongeluk in Zuid-Koreaanse wateren terecht. Hij wordt onmiddellijk gearresteerd op verdenking van spionage, afgevoerd naar Seoul en eindeloos verhoord. De man zelf wil alleen naar zijn gezin terug. De Zuid-Koreaanse politie probeert Nam Chul-woo over te halen om overloper te worden en een ding wordt hem duidelijk: of hij nou wel of niet terugkeert naar Noord-Korea, zijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn.

Waar? Filmhuis Hengelo in de Schouwburg
Wanneer? Vrijdag 12 januari vanaf 20.15 uur, zaterdag 13 jan 20.15 uur

Filmhuis Hengelo bioscopen

nu gesloten20:00 - 23:00

Beursstraat 44, Hengelo

Bekijk meer:bioscopen

Al beetje carnaval met Rowen Hèze

Foto: Schouwburg Hengelo

Voor Rowwen Hèze begon het eigenlijk allemaal 33 jaar geleden met het ludieke protestlied ‘Niks stront niks’. Met dit carnavaleske lied kwam Rowwen Hèze op de nationale tv: het feest begon en het hield niet meer op. Al snel bleek de combinatie Rowwen Hèze en carnaval iets te explosief. Sommige liedjes mochten destijds op carnavalsfeesten niet meer gedraaid worden vanwege het te uitbundige karakter en de dito uitwerking op het publiek. Maar die storm is met de jaren gaan liggen. Rowwen Hèze ging echter door. Hoempa en walsen, over humor, troost, honger en dorst. Nu 3 x 11 jaar later weet Rowwen Hèze nog steeds elk concert tot een feest te maken.

Waar? Schouwburg Hengelo
Wanneer? Zaterdag 13 januari vanaf 20.11 uur

Schouwburg Hengelo theaters

Beursstraat 44, Hengelo

Bekijk meer:theaters

King Arthur begeleid door BarokOpera

Foto: Schouwburg Hengelo

Een kroon op het werk van BarokOpera Amsterdam: Purcells ‘King Arthur’, zo lezen we in het programma van Schouwburg Hengelo. Regisseur Sybrand van der Werf kiest voor een moderne vorm van ‘episch’ theater: de acteurs verschuilen zich niet in vermomming achter de door hen gespeelde personages maar zijn ook zelf aanwezig om het verhaal te vertellen en te zingen, begeleid door de musici van BarokOpera Amsterdam.

Wanneer? Zaterdag 13 januari vanaf 20.00 uur
Waar? Schouwburg Hengelo, Beursstraat

Vossenjacht

Zin om lekker een avondje uit te gaan en te dansen? Met Vossenjacht heb je gegarandeerd een beestachtig goede avond. Al jaren een succesnummer in het Twentse uitgaansleven. Rob de Nice en Rick Rossig brengen de lekkerste muziek uit de 00’s, 90’s en een verdwaalde klassieker of hedendaags deuntje. Het jachtseizoen is geopend (Filmpje: Facebook Vossenjacht)

Waar? Poppodium Metropool
Wanneer? Zaterdag 13 januari vanaf 22.00 uur

Kleine preview van wat jullie volgende week te wachten staat!

Posted by Vossenjacht on Sunday, 7 January 2018

Poppodium Metropool poppodia

nu gesloten12:00 - 18:00

Industrieplein 3, Hengelo

Bekijk meer:poppodia

Lekker hardlopen

Foto: Joyce Landman/MPM

Het jaar gelijk sportief beginnen? Wat dacht je van de Wooldereslopen. Er zijn er 4. De eerste Woolderesloop, zie ook ons artikel over de hardloopwedstrijden in Hengelo, is nog in de winter en bij de vierde loop wordt het alweer een beetje lente. Inschrijving en ophalen startnummer op zondagochtend vanaf 9.00 uur bij de Woolderschool, Semmelweisstraat 42 (Als je je niet hebt voor-ingeschreven) Vanaf deze locatie loop je in 10 minuten naar het startpunt van de wedstrijd. Starttijden: 1,4 kilometer 11.09 uur, 5,1 kilometer 11.06 uur, 10 kilometer 11.00 uur en 15 kilometer 11.00 uur

Waar? Vlakbij het Twickel College aan de Woolderesweg
Wanneer? Zondag 14 januari (andere wedstrijden op 4 en 25 februari en 18 maart)

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶