Met kerst op tv: het Kerst Muziekgala met groep 7 van de Plechelmus

Door Majorie Nijbroek 25 december 2018

Eind september hebben de leerlingen van groep 7 van de Hengelose basisschool Plechelmus een superleuke dag gehad. Ze zijn naar de studio in Hilversum geweest voor opnames voor het tv-programma Lang Leve de Muziekshow. En wij hebben ook gemeld hoe het is afgelopen, weet je nog?

Onze plaatselijke helden moesten het in deze muzikale spelshow van Zapp opnemen tegen leeftijdsgenoten uit Zwolle. In dit populaire tv-programma gaan klassen van twee basisscholen uit een provincie de strijd aan.

Bijzonder optreden

En er stond best wel iets op het spel. De eer natuurlijk, maar ook een optreden voor onze koningin ! Want de winnaars van de voorrondes plaatsten zich voor de grote finale en mogen zingen voor koningin Maxima!

Misschien dat dat nog een extra motivatie was voor de Hengelose boys en girls, want ze hebben het echt supergoed gedaan en op punten gewonnen van de school uit Zwolle. En dus mochten ze naar de grote finale, het Kerst Muziekgala.

Gave ervaring

Woensdag waren daarvoor de opnames in de Brabanthallen en vormden de 43 Plechelmusleerlingen (groep 7A en 7B) van juf Ellen, juf Irene en juf Bernice samen met de andere winnende scholen uit de andere provincies de Grootste Schoolband van Nederland. En we kunnen verklappen dat ze een spetterend optreden hebben gegeven voor koning Máxima, de eregast op het gala. Het was een supergave ervaring!

Op tv

Het Kerst Muziekgala wordt woensdag 26 december uitgezonden op NPO1. Zit jij om 20.30 uur ook voor de buis om onze Hengelose helden te spotten?

Plechelmus

Superleuk (en best spannend): groep 7 St. Plechelmus naar Hilversum voor tv-opnames

De jongens en meisjes van groep 7 van de Plechelmusschool hebben nu al hartstikke veel zin in morgen...

Weekendnieuws: zware wapens gevonden en leerlingen Plechelmus mogen optreden voor Máxima

Meer over

Doen Getipt

adv.