Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Festivals in de binnenstad, een groenmarkt en meer leuks dit weekend in Hengelo

Door Majorie Nijbroek 17 mei 2019

Voor ieder wat wils dit weekend; verschillende festivals in het centrum en andere toffe activiteiten. En het wordt zaterdag ook nog lekker weer! Bekijk hieronder even alle opties.

Pagina 1 / 8
⟵ swipe swipe ⟶

Kunsten op straat

foto: kunstenopstraathengelo.nl

Zaterdag wil je in de binnenstad zijn! Er zijn 3 festivals, die kriskras door elkaar lopen. Een daarvan is ‘Kunsten op Straat’. Op vrijdagavond en zaterdag zijn de straten gevuld met straattheaterartiesten, kunstenaars en muzikanten. De voorstellingen en acts zijn kosteloos te bekijken, en meer info over de artiesten en de planning lees je op de website  en in het bericht hieronder.

Kunsten op Straat

Deze straattheateracts zie je tijdens Kunsten op Straat

Kijk niet raar op als je zaterdag in de binnenstad van Hengelo een dansend stel tegenkomt dat geen l...

Wak19

foto: Pixabay

Op donderdag, vrijdag en zaterdag wordt met Wak19 voor het dertiende jaar op rij de amateurkunst gevierd. Deze dagen hebben een boordevol programma met koren, orkesten, dansgroepen, beeldende kunstenaars en theatergroepen. De voorstellingen worden gegeven in alle hoeken van het centrum. De Waterstaatskerk, Café de Cactus, Brasserie So Nice.. Klik hier voor een compleet schema. 

Street Art

foto ter illustratie – Pixabay

Zaterdag vanaf 13.00 uur gaat ook Street Art van start in de binnenstad. Jamsessies door verschillende artiesten op het Schouwburgplein, voor de Telgenflat en op het Beekplein. Street Art-kunstenaars werken die dag ook aan de muren in de binnenstad. De jamsessies duren tot 17.00 uur.

Groenmarkt

foto: Pixabay

Nog oude terrastegels liggen? Breng er een mee naar de Groenmarkt en ruil ‘m daar in voor een gratis tuinplantje. Het doel van de markt is het groener maken van Hengelose tuinen. De actie is verbonden aan de landelijke publiekscampagne Operatie Steenbreek. Met de campagne wordt geprobeerd om mensen bewust te maken van het belang van een groene tuin. Tijdens de markt vertelt Waterschap Vechtstromen bijvoorbeeld over regenwateropvang en staat de Nederlandse Bijenhoudersvereniging er met bijenproducten en tips voor bijen in je eigen tuin. Voor kinderen is er een speciale ‘watertafel’ ingericht. De Groenmarkt is zaterdag van 11.00 uur tot 16.00 uur, op het pleintje aan De Wetstraat, achter de Hema.

Open dag bij sluis

schutsluis
De schutsluis. foto: Rijksmonumenten

Bijzondere kans! Zaterdag kun je van 10.00 tot 16.00 een kijkje nemen bij het sluiscomplex Hengelo, in het Twentekanaal. De open dag staat in het teken van Open Monumentendag. Die dag(en) worden elk jaar in september gehouden, maar door het hele jaar vinden er ook ‘Momumentendag Specials’ plaats; regionale dagen met een thema. Dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt. Bij de sluis zijn leuke activiteiten georganiseerd; de politie is er met een zogeheten Rigid Inflatable Boat (RIB), er zijn binnenvaartschepen en Rijkswaterstaat komt met een patrouillevaartuig. Vanaf 10.30 uur zijn er rondleidingen en er is een fototentoonstelling.

Altijd al het sluiscomplex (en misschien wel de schuilkelder) willen zien? Dit is je kans

Heb je nog een plekje vrij op zaterdag 18 mei? Dan moet je zeker even gaan kijken bij het sluiscompl...

Wandeling met optredens door Tuindorp ’t Lansink

foto: Irene Snijders

Voor zondagmiddag staat, voor het vijfde jaar op rij, Actief Cultureel Tuindorp (ACT) op de planning; een culturele wandeling door de wijk. Onderweg kun je genieten van verschillende optredens. Het begint om 13.30 uur met een optreden aan de Chr. Huygenslaan, en om 16.30 uur wordt de wandeling afgesloten met een skyboardings-act op de Tuindorpvijver. Tot 19 mei kost een kaartje in de voorverkoop €7,50, en op de dag zelf betaal je €10. Tickets haal je bij wijkcentrum ’t Lansink of bij Ina Broom (tel. 06-16243772 of [email protected]).

Robotwedstrijd

Zaterdag is techniekmuseum Oyfo decor voor een van de twee Nederlandse voorrondes van de World Robotic Olympiad (WRO), een internationale roboticawedstrijd. Aan het begin van de dag verzamelen de 14 elementary teams (9 t/m 12 jaar) en 10 junior teams (13 t/m 15 jaar) zich, en moeten ze hun robot (zonder internet of hulp!) helemaal in elkaar zetten. Later is het de bedoeling dat de robots opdrachten uitvoeren op een speelbord. Er zijn vier spelrondes, met een jury die steeds het speelbord aanpast. Aan het einde van de dag, om 16:30, worden de winnaars bekendgemaakt. Zij mogen naar de World Finals in Hongarije! Meer informatie over de wedstrijd vindt je hier. 

Het museum is vanaf 8:00 uur tot 17:00 uur geopend voor publiek en de toegangsprijs is 2,50 euro. ’s Middags tussen 13.30 en 15.30 uur is er ook een doemiddag. Voor een klein bedrag kunnen kinderen hout branden, glas graveren of een sleutelhanger maken.


Meer over Oyfo Techniekmuseum ontdekken?

Oyfo Techniekmuseum bezienswaardigheden

Gesloten12:00 - 17:00

Industriestraat 9, Hengelo

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Lenteconcert in de Kristalkerk

Zaterdagavond geeft Gospelkooir Risja een lenteconcert in de Kristalkerk. Ze hebben een gevarieerd programma van musicaltoppers, djembé band, gospels en dans, begeleid door een samengesteld orkest. De zaal gaat open om 19.00 uur en het concert begint om 19.30 uur. Een kaartje kost €5,- (€2,50 voor kinderen t/m 12 jaar). Bestellen kan hier.


Meer over Kristalkerk ontdekken?

Kristalkerk kerken

P.C. Hooftlaan 210, Hengelo

Bekijk meer:kerken
Pagina 1 / 8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.