Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk voor de Hengelose kinderen: vakantiespelen, sportlessen én Oyfo laat je dansen en muziek maken

Door Miranda Nijland 22 juli 2020

Blijf je deze zomer thuis of hebben je kinderen gewoon zin om mee te doen aan leuke activiteiten? Dan hebben we goed nieuws voor je. Op meerdere plekken in Hengelo worden vakantiespelen gehouden. Kinderen kunnen zich in augustus vermaken bij Kulturhus Hasselo, wijkcentrum ’t Lansink en bij Buurt en Speeltuin De Jeugd. Fitpunt geeft samen met Judoschaal Haagsma een heel leuk sportkennismakingsprogramma. En Oyfo houdt in de laatste week van de vakantie Oyfo Zomerkunsten. Vijf dagen activiteiten op gebied van dans, theater, design, muziek en techniek.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Kennismaken met sport

Hengelose kinderen van 5 tot en met 15 jaar kunnen van maandag 3 tot en met vrijdag 14 augustus meedoen met sportkennismakingslessen. Een initiatief van Fitpunt Hengelo in samenwerking met Judoschool Haagsma. Wat dacht je bijvoorbeeld van jeugdfitness? Kinderen kunnen onder vakkundige begeleiding gebruik maken van krachttoestellen, crosstrainers, gewichten, roeiapparaten en loopbanden. Deze lessen zijn speciaal gericht op kinderen vanaf 10 jaar en verbetert op een veilige manier de kracht, coördinatie, conditie en stabiliteit.

Judo

Tijdens de judolessen leren kinderen spelenderwijs stoeien, samenwerken en omgaan met winst en verlies. Daarnaast komen ook de sociaal-emotionele waarden zoals zelfvertrouwen opdoen, weerbaar worden en respect aan bod. Initiatiefnemer van de sportkennismakingslessen Gilbert Wils: ‘We zijn blij dat we een mooi sportaanbod voor de jeugd hebben kunnen creëren in de vakantie. We merken dat kinderen in hun vrije tijd steeds vaker achter de beeldschermen zitten, door deze lessen aan te bieden willen we de kinderen laten ervaren hoe leuk bewegen is.’ Het programma is als volgt:

  • Maandag 3 en 10 augustus: 17:00 – 18:00 uur jeugdfitness (10 t/m 14 jaar)
  • Woensdag 5 en 12 augustus: 16:00 – 17:00 uur Judo (5 t/m 10 jaar
  • Vrijdag 7 en 14 augustus: 17:00 – 18.00 uur Jeugdfitness (12 t/m 15 jaar)

Wil je meedoen? Meld je dan aan via deze site.


Meer over Fitpunt ontdekken?

Fitpunt sportcentra

Gesloten08:45 - 12:00 |14:00 - 22:00

P.C. Hooftlaan 50, Hengelo

Bekijk meer:sportcentra

Kulturhus Hasselo

De eerste twee weken van augustus (van 3 tot en met 14 augustus) kunnen kinderen van 4 tot en met 12 jaar terecht bij het Kulturhus Hasselo. De vakantiespelen zijn begonnen als een alternatief voor kinderen die niet op vakantie konden gaan. Vrijwilligers, de gemeente en het Kulturhus hebben al het een en ander voorbereid. Houd de Facebookpagina Vakantiespelen Hasselo in de gaten voor het programma!

Posted by Vakantiespelen Hasselo on Monday, 13 July 2020

Vakantiespelen bij De Jeugd

Ook bij Speeltuin De Jeugd zijn er vakantiespelen voor alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar: skelters, zwembaden, waterglijbaan en alle speeltoestellen. De vakantiespelen bij De Jeugd zijn van 3 tot en met 14 augustus van 11.00 tot 14.30 uur. Kosten per dag 1,50 euro. Klik hier voor meer informatie.

Wijkcentrum ’t Lansink

De vakantiespelen gaan door!

Posted by Wijkcentrum 't Lansink on Tuesday, 21 July 2020

De vakantiespelen bij Wijkcentrum ’t Lansink zijn vanaf maandag 10 tot en met vrijdag 14 augustus. Elke dag van 10.30 tot 14.30 (inclusief lunch).

Oyfo Zomerkunsten

vakantiespelen
Foto: Oyfo

Oyfo houdt van 10 tot en met 14 augustus de Oyfo Zomerkunsten. Vijf dagen vol met activiteiten op gebied van dans, theater, design, muziek en techniek. Elke dag is er een ander thema met een tof programma. Denk aan het maken van een stop-motion of eigen muziekinstrumenten. Maar je kan ook een vette dans leren, op wereldreis tijdens de theaterdag of experimenteren in de techniekworkshops.. Het programma is voor kinderen van 6 tot en met 8 jaar en voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar. Van 10.00 tot 15.00 uur aan het Esrein 9. De kosten voor Oyfo Zomerkunsten bedragen € 5,- per dag, wel even opgeven. Hier vind je het volledige programma.

Lees ook:

Finkers-film blijft succes, alweer record voor ‘De Beentjes’

Het houdt niet op: de film De Beentjes van Sint-Hildegard is nog steeds een succes in de bioscoop. I...

Eropuit! 5 x grote en kleine campings in of vlakbij Hengelo

Nicole laat Hengeloërs zweten op het marktplein: ‘Superleuk dat we dit in de binnenstad mogen neerzetten’

Ga jij voor het grootste of het kleinste huis? Deze 2 woningen staan nu te koop in Hengelo

Paddenstoelen in de zomer? Dit is waarom je ze nu ziet in Hengelo

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.