Leuk begin van het weekend: nieuwjaarsconcert van het TJSO

Door Miranda Nijland 16 januari 2019

Vrijdagavond lui op de bank liggen? Dat kan wel, maar kun je ook pas na 21.00 uur doen. Je kunt namelijk eerst genieten van het nieuwjaarsconcert van het Twents Jeugd Symfonie Orkest (TJSO). Dat is nog eens een leuk begin van het weekend!

Het concert wordt gehouden in het Twickel College, een prachtige plek voor zo’n concert. Als je binnenkomt, kun je een kop koffie of thee drinken. Het Twents Jeugd Symfonie Orkest zorgt vanaf 20.00 uur voor een warm welkom.

Jamien speelt solo

Dirigent Carl Wittrock vraagt elk jaar aan orkestleden als solist op te treden. Dit jaar speelt Jamien Salama het beroemde cello solowerk ‘Kol Nidrei’ van Max Bruch. Het concert wordt geopend met Finlandia van de componist Jean Sibelius, gevolgd door ‘Orpheo aux Enfers’ van Jacques Offenbach. En natuurlijk ontbreekt op dit nieuwjaarsconcert muziek van Johan Strauss niet, van hem wordt ‘de Zigeunerbaron’ gespeeld.

Het concert wordt afgesloten met filmmuziek uit ‘The Greatest Showman’ van componist O’Laughlin en ‘Ragtime’ van Albert Dam. Het concert duurt ongeveer een uur. Aanvang: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur met een kop koffie/thee.

De toegang is… gratis!

En dit is helemaal leuk: de toegang is gratis, wel wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Wanneer? vrijdag 18 januari, van 20.00 tot 21.00 uur
Waar? Twickel College, Woolderesweg 130

adv.