Lekker los gaan: tweedaags wijkfeest in de Nijverheid

Door Majorie Nijbroek 22 augustus 2018

Er is lang naar uitgezien en komend weekend is het zover: het grote tweedaagse wijkfeest van de Nijverheid. De aanleiding is vast bekend: de Nijverheid bestaat dit jaar 100 jaar.

Als je de respectabele leeftijd van 100 bereikt, moet je dat natuurlijk vieren. En dat gaat ook gebeuren. Er wordt vrijdag en zaterdag flink uitgepakt met activiteiten voor jong en oud, voor huidige wijkbewoners en voormalig bewoners van deze Hengelose wijk.

Het activiteitenprogramma is samengesteld door het BewonersOverleg de Nijverheid (BON). Op het terrein bij de speeltuin komt een grote feesttent te staan en dat wordt het centrum van de feestelijke activiteiten.

Reünie

Het feestelijke programma begint vrijdagmiddag om 14.00 uur met een reünie. Gezellig  kletsen met mensen uit je wijk of misschien wel bijpraten met je vroegere buren, want ook voormalig wijkbewoners zijn welkom op deze reünie, die tot 17.00 uur duurt. Er zijn oude foto’s te bekijken en theatergroep Alludens roept de sfeer van weleer op.

De jongeren hebben vrijdagavond hun eigen feestje. Op deze party, van 20.00 uur tot middernacht, draaien de twee dj’s van het Bombercartel en ze gaan proberen om de  jongeren alle hoeken van de dansvloer te laten zien. Eventjes uitgedanst? Test dan even hoe lang je op de rodeostier kunt blijven zitten. De entree is €2 (inclusief lot).

Kinderdag

Als jij jonge kinderen hebt, ken je vast de Franky’s ijs Plus Kinderdag. Frank Boereboom heeft de organisatie van deze kinderdag in handen. En ja, andere jaren is deze kinderdag in Tuindorp, maar speciaal voor het 100-jarig bestaan wijkt hij uit naar de Nijverheid. Wat weer niet wil zeggen dat alleen de kinderen (tot 12 jaar) uit deze wijk mogen komen. Zeker niet, álle kinderen kunnen het feestje meevieren. Hoe meer kids, hoe gezelliger! Franky’s ijs Plus Kinderdag begint om 12.30 uur en is om 17.00 uur afgelopen. Het kinderfeest zou eerst buiten zijn, maar omdat het weer niet heel geweldig lijkt te worden, is het feest in de grote tent.

Wijkfeest

En dan is er ter afsluiting van de festiviteiten nog het grote wijkfeest op zaterdagavond met theater van Alludens én de grote verloting. En die hoofdprijs is fijn hoor: een minuut gratis winkelen bij de Plus aan de Oelerweg. Om 21.30 uur wordt bekend wie er met de prijzen naar huis gaan. Muziek is er ook, van de band Mazzel en een dj. Je betaalt €2 entree, daarbij is een lot inbegrepen.

Puntjes op de i

Claudia Vos hoeft zich deze dagen niet te vervelen. Ze maakt deel uit van de organisatie en deze dagen zijn er nog genoeg puntjes om op de i te zetten. “Maar het gaat kriebelen hoor. En het is wel spannend. Want hoe gaat het worden en hoeveel mensen gaan er komen.” En dat laatste is wel een dingetje, want het is niet te zeggen hoeveel mensen er gaan komen. De wijk heeft 1900 huishoudens, dus het zou heel druk kunnen worden. “We hebben huis-aan-huis geflyerd en nu is het afwachten wat er gaat komen. Geen idee wat ons te wachten staat”, zegt Claudia.

De Geerdinksweg van vele jaren terug. foto: Nijverheid Toen en Nu
Nijverheid

Gaaf! Nieuw boek over 100 jaar wonen en werken in de Nijverheid

Je hebt het misschien al meegekregen. De Hengelose wijk de Nijverheid bestaat 100 jaar. Goede reden ...

adv.