Je kunt iets doen aan het gamegedrag van je kind. Wat? Je hoort het op de thema-avond

Door Majorie Nijbroek 14 november 2017

Heb jij kinderen in huis, dan herken je het. Zeker weten. Je kind dat het liefst uren en uren zit te gamen. Hoe vaak je wel niet moet zeggen dat je zoon of dochter nu écht die tablet weg moet leggen. Wat kun je doen als je kind in jouw ogen veel te veel en te lang gamet? Kom woensdag 22 november naar de thema-avond over gamegedrag bij kinderen in de bibliotheek. Zeker weten dat je er veel aan hebt.

Hoe vaak moet jij tegen je kids zeggen dat ze hun mobiel of tablet weg moeten leggen? Of dat ie ’s achter zijn PlayStation weg moet gaan. Je kind is het liefst de hele dag online. Om te chatten, te surfen en te gamen. Daardoor brengt hij of zij veel te veel tijd online door en dat kan vast niet goed zijn. Vind jij tenminste. Herkenbaar voor jou als ouder?

Soorten games

Maar wat is er nu zo leuk aan gamen? Wat kun je doen als je vindt dat je kind te veel gamet? Welke soorten games zijn er en welke invloed hebben deze spelletjes? Alles wat je wilt weten over gamen komt tijdens de informatieve sessie ter sprake. De thema-avond wordt verzorgd door Loes en Tactus. Dat deze infoavond deze week is, heeft alles te maken met de Week van de Mediawijsheid.

Hou het gezellig…

Natuurlijk wil je liever niet tien keer in een uur moeten zeggen dat je kind moet stoppen met gamen. Want dan wordt het er niet gezelliger op. Want je kind vindt helemaal niet dat hij te lang op z’n tablet zit of al te lang heeft gespeeld op zijn playstation. En andere kinderen mogen altijd véél langer gamen…

Zijn er dingen die je kunt doen als ouder om ervoor te zorgen dat het gamen van je kind leuk blijft. Ja dus! Wat je kunt doen, dat hoor je op de infoavond. Een preventiemedewerker van Tactus geeft je meer informatie over de wereld van games. Je kunt vragen stellen en luisteren naar en leren van andere ouders.

Aanmelden

Je kunt de thema-avond gratis bezoeken. Meld je van tevoren wel even aan. Dat kan per mail [email protected] of telefonisch op 088 – 9455710.

Woensdag 22 november, 19.30 – 21.00 uur.

Bibliotheek Beursstraat bibliotheken

nu gesloten09:00 - 20:00

Beursstraat 34, Hengelo

Bekijk meer:bibliotheken

Meer over

Doen