Hengelose uittips: kerstfair, Muziek bij de Buren en Oud-Engels straattheater

Door Majorie Nijbroek 7 december 2018

Er is weer genoeg te doen dit weekend in Hengelo. Zin om een kerstmarkt te bezoeken, naar een optreden te luisteren in een Hengelose huiskamer of te kijken naar oud-Engels straattheater? Lees hier de uittips van indebuurt.

<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

En schaatsen maar!

schaatsbaan

Yes, vrijdagavond gaat de schaatsbaan open en vanaf dan kunnen we in hartje binnenstad weer heerlijk zwieren en zwaaien in de gezellige decembermaand. De locatie is dit keer het marktplein. De schaatsbaan staat er de hele maand december en de eerste week van januari. Er zit een horecagedeelte bij, dus je kunt er ook een kop warme chocolademelk of glaasje glühwein drinken.

Op de baan zijn ook curlingavonden, pubquizzen en clinics. De ijsbaan is iedere dag (uitgezonderd eerste kerstdag en nieuwjaarsdag) geopend tussen 8.30 en 23.00 uur.

En, kerstliefhebbers opgelet, zondag staat de overbekende Coca Cola kersttruck bij de schaatsbaan!

schaatsbaan

Leuk! We krijgen deze winter weer een schaatsbaan in centrum Hengelo

Afgelopen jaren hadden we in december WinterWorld Twente. Deze organisatie heeft zich echter terugge...
kersttruck

Yes! De Coca Cola kersttruck komt zondag naar Hengelo

Voor veel kerstliefhebbers begint de Kerst pas echt als dé Coca Cola kersttruck - je weet wel, die v...

Kerstfair bij Nije Stichting

Volgende week vrijdag is onze Kerstfair met veel gezelligheid en een prachtige loterij. Kom je ook?

Posted by De Nije Stichting on Thursday, 29 November 2018

 

Vrijdag is de kerstfair van de Nije Stichting. De Nije Stichting zit tijdelijk op een noodlocatie op de vierde verdieping van de H. Hartstralaan 100, daar wordt ook de fair gehouden. In de week voorafgaand en tijdens dit kerstfestijn worden lootjes verkocht voor de grote kerstloterij, waarbij je altijd prijs hebt. Verder vind je er leuke kerstcadeaus en kun je een glaasje glühwein of warme chocolademelk drinken bij de haard. De gehele opbrengst van de kerstfair en de loterij komt ten goede aan de Nije Stichting.

Vrijdag 7 december, van 12.00 – 17.00 uur

Oud-Engels Straattheater

Straattheater
Foto: Facebook Oud Engels Straattheater Tuindorp

Het C. T. Storkplein in Tuindorp wordt zondag weer omgetoverd tot het Engeland van de 19e eeuw zoals beschreven in de boeken van Charles Dickens. Kindertheatergroep Barst brengt scenes uit de musical Oliver en Scrooge, er is een verhalenvertelster, straattheater, een ganzenhoedster, schoorsteenvegers, een tinnegieter, wasvrouwen, doodgravers en zakkenrollers. Het is de vijfde editie van het Oud-Engels Straattheater.

Zondag 9 december,  van 13.00 tot 17.00 uur

Dickenssfeer proeven? Oud-Engels Straattheater in het Tuindorp

Zondag is het zover: het Oud-Engels Straattheater in het Tuindorp. Het C. T. Storkplein wordt voor d...

Muziek bij de Buren

Muziek bij de Buren
foto: Muziek bij de Buren Hengelo

Zondag is het huiskamerfestival Muziek bij de Buren. In 61 Hengelose huiskamers kun je een muzikant of band zien optreden. Het festival wordt om 12.00 uur geopend in Chez Ratatouille (Drienerstraat 26) en daarna kun je tussen 13.00 en 17.30 uur op pad naar huiskameroptredens. Je kunt zelf een route samenstellen. Elke artiest geeft 3 mini-concerten van een half uur. Om 18.00 uur is er een eindfeest in het Muziekcafé van Metropool.

Muziek bij de Buren

Opzij met de bank: mini-concerten in 61 Hengelose huiskamers

Naar een optreden van een singer-songwriter of zelfs een concert van een hele band in de huiskamer v...

Kerstmarkt

kerstmarkt
foto: Kulturhus Hasselo

Zaterdag is het een en al gezelligheid op het plein voor Kulturhus Hasselo. Om 11.00 uur begint er een kerstmarkt. Je vindt er zo’n 35 kramen met kerstspulletjes, je kunt er een hapje eten en een (warm) drankje drinken. Er staan vuurkorven, er is een arreslee en je kleintje kan een rondje draaien in de draaimolen. En als je nog een kerstboom zoekt? Op de kerstmarkt zijn sparren en Nordmanns te koop.

Zaterdag 8 december, 11.00 tot 16.00 uur

Winterfair

Erve het Geurs
foto: Erve Het Geurts

Zaterdag is er een Winterfair gecombineerd met een open huis bij Erve Het Geurts. En het wordt gezellig, want kijk maar naar het programma. Gospelkoor Tribute zingt, de midwinterhoornblazers Bennie’s Jongs verspreiden de oal’n roop en je kunt er heel veel leuke spulletjes kopen zoals een kadofles, Pools aardewerk, Tsjechische kerstspullen, handwerk en bijzondere vogelhuisjes. Bakker Alex gaat in de houtgestookte oven lekkere dingen maken voor de bezoekers.

Zaterdag 8 december, 11.00 – 16.00 uur

Binnenkijken bij Erve het Geurts: ‘Samen met de bewoners genieten we hier nog elke dag’

Misschien ben je er wel eens langsgekomen tijdens een fietstochtje. In Oele staat een prachtige boer...

Kerst bij de watermolen

watermolen Oele

Zondagmiddag is er een kerstfestijn bij de eeuwenoude Oeler watermolen. De Hengeler Mirrewinterhoarnbloazers blazen er op hun midwinterhoorns en de boerendansers van Twentsche Leu gaan dansen. Je kunt er kerststukjes, kerstkransen en vogelhuisjes kopen, genieten van koffie/thee met krentenwegge, warme chocomelk of glühwwein. Je vindt de watermolen aan de Oldemeulenweg 4 in Oele.

Zondag 9 december, 13.30 – 16.30 uur

Bijzonder pianoconcert

Rosalia

De Spaanse Rosalía Gómez Lasheras is één van de grote pianotalenten van dit moment. Ze is nog hartstikke jong, maar speelde al in de grootste concertzalen en op de grootste festivals ter wereld. Zaterdag kun je horen hoe muzikaal Rosalía is, want dan geeft ze een concert (aanvang 20.15 uur) in de Waterstaatskerk. Het concert heeft de titel ‘100 ans sans Debussy en is volledig gewijd aan de Franse componist Claude Debussy. Nog wel even leuk om te vermelden is dat ze op een heel bijzondere piano speelt waarvan er maar 10 bestaan in de hele wereld. Het instrument wordt speciaal voor dit concert naar Hengelo gebracht. Je koopt je kaartje via de website en aan de kassa.

<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.