Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Happy friday! Wat doe jij de komende dagen in Hengelo?

Door Majorie Nijbroek 9 augustus 2019

De twee mooiste dagen van de week staan op het punt van beginnen. Hoog tijd om plannen te maken! Wij helpen je graag een handje met een paar weekendtips.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Muiterweek Beckum

Muiterweek Beckum 2018
Beeld van de Muiterweek editie 2018. foto: Muiterweek Beckum

Woon je in Beckum dan zit je gebeiteld dit weekend. De Muiterweek is begonnen en tot en met maandag is er van alles te doen in en rond Café Halfweg. Vandaag (vrijdag) is het grasvolleybaltoernooi met daarna een Tropical Party, zaterdag is de Kauwgumbalrally en ’s avonds een optreden van een Mysterie Band. Het nieuwe evenement op de zondag is genaamd Zes Ramp; een zeskamp maar dan nét even wat anders. Vast erg leuk om te gaan kijken als je zelf niet meedoet! Op de afsluitende maandag is het cafévoetbaltoernooi met daarna een afterparty. Meer info over het programma en de tijden vind je hier.

Oude foto’s bekijken

Stork
Een oude foto van Stork. foto: Museum Hengelo

Museum Hengelo heeft heel veel (historische) foto’s uit Hengelo, Beckum en Oele. Foto’s die elk op zich een verhaal vertellen uit bijvoorbeeld de vorige eeuw van straten, pleinen, scholen, bedrijven en/of verenigingen. Maar het museum mist van sommige foto’s nog belangrijke informatie, zoals wie, wat, waar en wanneer die foto is gemaakt.  Denk je meer te weten en het museum aan die ontbrekende gegevens te helpen? Kom dan vrijdagmiddag Speurneuzen in Museum Hengelo. Maar hé, weet je niet zoveel van de historie, kom dan ook gerust binnenlopen, want oude foto’s kijken van je stad is al een feestje op zich!

Vrijdag, vanaf 13.00 uur


Meer over Museum Hengelo ontdekken?

Museum Hengelo bezienswaardigheden

Gesloten13:00 - 17:00

Beekstraat 51, Hengelo

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Tribute to The Eagles

foto: Story of the Eagles

Als je graag luistert naar The Eagles moet je zondagmiddag eigenlijk even vrijhouden in je agenda. Dan speelt Story of the Eagles bij Buitenpodium De Houtmaat. Deze tributeband, bestaande uit 9 muzikanten, speelt tussen 14.30 en 17.00 uur heel veel van de mooie nummers van The Eagles en aanverwante bands uit die tijd. Hotel California, New Kid in Town en One of these Nights en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Take it Easy en geniet!


Meer over Buitenplaats De Houtmaat ontdekken?

Buitenplaats De Houtmaat restaurants en horeca

Houtmaatweg 9, Hengelo

Bekijk meer:restaurants en horeca

Salsa Open Air

via GIPHY

Vrijdagavond kun je weer lekker uit je plaat op het Pastorieplein. Daar is het Salsa Open Air Hengelo. Gooi die heupen los op de opzwepende klanken van salsa, bachata, merenque en kizomba. Ook kun je meedoen aan workshops en demonstraties. Als het je leuk lijkt om mee te doen aan de workshop cajun, mag je de organisatie een berichtje sturen (ivm het beschikbare aantal cajons).  Je kunt natuurlijk ook gewoon gezellig komen kijken. Het dansfeestje begint om 20.00 uur, de entree is gratis.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.