Hengelo

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Luisteren naar A.L. Snijders en andere optredens tijdens Boekenballade in Metropool

Door Rahanna Van Stapele 27 maart 2019

Voor als het aan je voorbij gegaan is: het is boekenweek! Om die reden zal morgenavond in Metropool de derde Boekenballade plaatsvinden. Literatuur en muziek komen samen in optredens van verschillende dichters en muzikanten, waaronder een paar bekende namen!

Spraakmakend thema

‘De moeder de vrouw’ is het thema van deze 84ste boekenweek. En dat heeft een hoop teweeg gebracht in literair Nederland. Het zou de vrouw terug achter het aanrecht zetten en in de moederrol (als enige rol) drukken. Bijna driehonderd schrijvers, dichters en uitgevers stuurden na de bekendmaking van het thema een open brief met hun ongenoegen over het thema naar Stichting CPNB, de organisator van de boekenweek.

Het CPNB liet daarop weten dat hun bedoeling met dit thema was om via de literatuur licht te werpen op het moederschap en het vrouw-zijn, als een ode. Genoeg over dit onderwerp te zeggen dus. Dat kan alleen maar bijdragen aan een interessante avond!

Grote namen

Tussen de gasten die zullen optreden zit onder andere A.L. Snijders. Hij werd bekend als schrijver van columns (onder andere bij Het Parool) en is de uitvinder van het genre ZKV, het zeer korte verhaal. Ook Levi Weemoedt, dichter en schrijver, is morgen te zien. Afgelopen oktober zat hij nog aan tafel in de DWDD met Özcan Akyol. Hij schrijft tragikomische korte verhalen en gedichten. Bekijk hieronder een fragment van hem op de Nacht van de Poëzie 2015. Ook

Ben jij een echte muziekliefhebber? Dan ben je misschien blij om te horen dat Yorick van Norder komt optreden. Zijn album The Jester kwam afgelopen jaar uit en had lovende reviews van onder andere de Volkskrant. Andere namen in de line-up zijn Lowie Gilisen, Hengelose dichter, Peter Schoof als host en met zijn band No Songs For Old Men, Marijke Agterbosch als stadsdichter en Wies Wassenberg, als groot taalliefhebber.

Een nieuwe stadsdichter

Marijke Agterbosch is de eerste vrouwelijke stadsdichter van Hengelo, en dit wordt haar laatste verschijning in die functie. Morgenavond presenteert zij haar afscheidsbundel en geeft ze het stokje door aan Hettie Franken, die vanaf dat moment het officiële stadsdichtersspeldje mag dragen.

De Boekenballade begint om 19:00 en duurt tot 23:00 uur. Van te voren besteld kosten de tickets 7,50 en aan de kassa 10 euro. Bestel ze hier, en klik hier voor meer info. 


Meer over Poppodium Metropool ontdekken?

Poppodium Metropool poppodia

Vandaag gesloten

Industrieplein 3, Hengelo

Bekijk meer:poppodia

Meer over

Getipt

adv.